Otklanjanje bora i podmlađivanje lica

bore

Otklanjanje bora i podmlađivanje lica

Bore predstavljaju linijska udubljenja i uzvišenja prouzrokovana viškom kože. Drugim rečima, bore su sinonimične naboranosti kože. Bore obično nastaju kao rezultat procesa starenja.

Pomoć u nastanku bora može da bude glikacija, navike u poziciji spavanja i gubitak telesne mase. Jedni od uticaja nastanka bora mogu da budu takođe i navike facijalnog izražavanja, starenje, negativan uticaj sunčevih zraka, pušenje, smanjen unos vode u telo i mnogi drugi faktori.

Bore u direktnoj vezi sa starenjem

Sam čin otklanjanja bora direktno utiče na opšte podmlađivanje lica. Postoje mnoge metode podmlađivanja lica.

Samo podmlađivanje lica pre ičega, zahteva zatezanje kože lica. U našoj ustanovi ovo se radi zatezanjem u više slojeva i više smerova. Koristi se tehnika augmentacije dubljih slojeva lica čime se dobija mladalačka punoća.

Proces starenja je u direktnoj srazmeri sa uticajem genetskih predispozicija kao i kumulativnih faktora životne sredine. Znaci starenja se najpre vide u predelu očnih kapaka i obrva, potom ove promene bivaju i na drugim delovima lica i vrata.

Lifting lica najpouzdaniji u borbi protiv starenja

Iako savremena estetska hirurgija nudi nekolicinu metoda za podmlađivanje kože lica i vrata, najefikasnija i najučestalija metoda je lifting kože lica, odnosno ritidektomija. Lifting lica podrazumeva zatezanje i podizanje otegnute kože i tkiva lica i vrata, otklanjanje bora kao i volumetrijsko podmlađivanje.

Fileri – jedna od najsigurnijih metoda podmlađivanja

Sledeći najpouzdaniji načini otklanjanja znakova starenja su, definitivno, dermalni fileri. Apliciranje hijaluronske kiseline vrlo zahvalno izravnava kožu u predelu očnih kapaka, nadomešćuje nedostatak tkiva koje nastaje kod udubljenja unutrašnjeg ugla oka. Hijaluronska kiselina znatno pospešuje volumen struktura oko oka. Dermalni fileri sa hijaluronskom kiselinom nemaju veliki procenat ove kiseline u sebi, jer je koža u pomenutim predelima lica dosta tanka i osetljiva, te je neophodna preciznost i ograničeno apliciranje istoimenog filera.

Operacija kapaka

Blefaroplastika ili operacija gornjih i donjih kapaka se koristi posebno u slučaju kada nehirurške estetske metode smanje očekivane estetske rezultate. Vrši se incizija uz samu ivicu kapka i uvek se otklanja masno tkivo zajedno sa viškom kože. Zahvatom blefaroplastike postiže se zatezanje orbitnih mišića, vrši se korekcija podočnjaka, obrva. Ovaj estetski zahvat iziskuje, veoma često, operaciju i od nekoliko sati – u zavisnosti od količine finih struktura lica. Operacija kapaka može da traje i kraće, radi se u lokalnoj anesteziji ili analogsedaciji sa postoperativnim oporavkom do tri nedelje.

Snom protiv bora

Šanse da se pojave bore i podočnjaci nakon redovnog spavanja su zaista male. Dovoljno spavanja sprečava pojavu stresa, odnosno normalizuje nivo hormona kortizola koji je glavni i odgovorni krivac za rad kožnih žlezda. Prekomeren nivo ovog hormona u telu izaziva mnogobrojne problem koži, a kada je reč o koži na kapcima, ovi negativni efekti prvi isplivaju na površinu baš tu.

Osim pomenutih metoda podmlađivanja, kod nas možete da uradite hemijski piling i mikrodermoabrazijski tretmankoji takođe imaju za cilj podmlađivanje i opšte ulepšavanje kože lica.

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu