fbpx

Ulepšavanje lica masnim tkivom – Liposkulptura

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Liposkulptura je ulepšavanje lica masnim tkivom

Ulepšavanje lica transplantacijom masnog tkiva je vrlo stara procedura. U estetskoj hirurgiji je doživljavala uspone i padove zbog stepena masnog tkiva koji se resorbuje.

Novom tehnikom mikrotransplantacije uspeh operacije se povećao čak do 80%, a kod nekih pacijenata i 100%. Estetski hirurg Prof. dr Milan Jovanović preferira ovu proceduru iz razloga što su rezultati odlični, a koristi se sopstveno masno tkivo. Takođe za pacijente je mnogo jeftinija procedura, recimo, od korišćenja resorptivnih filera (poput filera na bazi hijaluronske kiseline).

KANDIDATI ZA TRANSPLANTACIJU MASNOG TKIVA

Najidealniji kandidati su mlađe osobe između 35 do 55 godina sa vidljivim udubljenima, asimetrijama, sitnim i dubokim borama oko oka, čela, obraza i nosa.

PREOPERATIVNA PRIPREMA

Ulepšavanje lica transplantacijom sopstvenog masnog tkiva zahteva pregled, gde se analizira i studijski procenjuju vidljivi znaci starenja ili karakteristične crte lica. Razgovor sa Prof. dr Jovanovićem na prvom pregledu će obuhvatiti i kompletnu anamnezu prethodnih operacija i bolesti (ukoliko ih je bilo), lekove koje trenutno uzimate, eventualne alergije. Na osnovu lekarskog pregleda i istorijata zdravstvenog stanja postavlja se dalja indikacija u cilju sprečavanja komplikacija. Zabranjuje se upotreba aspirina, vitamina E i estrogenih hormona pre operacije.

OPERATIVNA TEHNIKA

Tankim kanilama specijalnom tehnikom liposukcije se aspirira planirana količina masnih ćelija koja se posebnom procedurom pripremi za liposkulpturu. Nakon toga se mikrokanilama ubrizgaju masne ćelije modelirajući lice po prethodnom dogovoru sa pacijentom. Oporavak je za nekoliko sati.

KOMPLIKACIJE

Komplikacije su retke i uglavnom se svode na otok i podliv koji prolazi za nekoliko dana. Kasnije može doći do resorpcije masnog tkiva.

POSTOPERATIVNI TRETMAN

Ne zahteva poseban tretman. Ukoliko se pojave otoci treba stavljati hladne obloge. Pranje lica više puta dnevno nakon jednog dana. Rezovi od operacije su manji od 1 mm. Ožiljci se ne vide.

ULEPŠAVANJE LICA SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM – CENA

  • Podmlađivanje i ulepšavanje lica sopstvenim masnim tkivom – 1000-1500€

Kompletan cenovnik usluga plastičnih i estetskih operacija možete pogledati na stranici Cenovnik.

Close Menu