Ulepšavanje lica masnim tkivom – Liposkulptura

Ulepšavanje lica transplantacijom masnog tkiva je vrlo stara procedura. U estetskoj hirurgiji je doživljavala uspone i padove zbog stepena masnog tkiva koji se resorbuje.

Novom tehnikom mikrotransplantacije uspeh operacije se povećao čak do 80%, a kod nekih pacijenata i 100%. Prof. dr Milan Jovanović preferira ovu proceduru iz razloga što su rezultati odlični a koristi se sopstveno masno tkivo. Takođe za pacijente je mnogo jeftinija procedura recimo od korišćenja resorptivnih filera.

KANDIDATI ZA TRANSPLANTACIJU MASNOG TKIVA

Najidealniji kandidati su mlađe osobe između 35 do 55 godina sa vidljivim udubljenima, asimetrijama, sitnim i dubokim borama oko oka, čela, obraza i nosa.

PREOPERATIVNA PRIPREMA

Ulepšavanje lica transplantacijom sopstvenog masnog tkiva zahteva pregled, gde se analizira i studijski procenjuju vidljivi znaci strarenja ili karakteristične crte lica. Razgovor sa Prof. dr Jovanovićem na prvom pregledu će obuhvatiti i kompletnu anamnezu predhodnih operacija i bolesti (ukoliko ih je bilo), lekove koje trenutno uzimate, eventualne alergije. Na osnovu lekarskog pregleda i istorijata zdravstvenog stanja postavlja se dalja indikacija u cilju sprečavanja komplikacija. Zabranjuje se upotreba aspirina, vitamina E i estrogenih hormona pre operacije.

OPERATIVNA TEHNIKA

Tankim kanilama specijalnom tehnikom se aspirira planirana količina masnih ćelija koja se posebnom procedurom pripremi za liposkulpturu. Nakon toga se mikrokanilama ubrizgaju masne ćelije modelirajući lice po predhodnom dogovoru sa pacijentom. Oporavak je za nekoliko sati.

 

KOMPLIKACIJE

Komplikacije su retke i uglavnom se svode na otok i podliv koji prolazi za nekoliko dana. Kasnije može doći do resropcije masnoga tkiva.

POSTOPERATIVNI TRETMAN

Ne zahteva poseban tretman. Ukoliko se pojave otoci treba stavljati hladne obloge. Pranje lica više puta dnevno nakon jednog dana. Rezovi od operacije su manji od 1 mm. Ožiljci se nevide.

ULEPŠAVANJE LICA SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM – CENA

Podmlađivanje i ulepšavanje lica sopstvenim masnim tkivom – 1000-1500€

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu