Fileri

FILERI ZA LICE

Fileri predstavljaju posebnu vrstu supstanci koje se uspešno koriste prilikom uklanjanja bora na licu i vratuuvećanju usana,  i apliciraju se tako što se ubrizgavaju na željenom području. Upotreba filera je još jedan zahvat iz domena estetske hirurgije i njegova popularnost sve više raste.

Prof. dr Milan Jovanović takođe preferira ovu proceduru sa kojom ima ogromno iskustvo i izvodi je unazad deset godina. Procedura je vrlo primenjiva za poslovne osobe koje žele vrlo brzi oporavak. Rezultati su fantastični.Pacijent dobija vrlo brzo osveženje i mladalački izgled lica. Rezultati se vide odmah nakon same procedure a nekada pacijent može nakon nekoliko sata da sa društvom iziđe na večeru. Fileri su materijali koji se plasiraju u duboke linije i bore. Fileri kao sredstvo tipično se koriste za ove bore i mogu se kombinovati sa laserskim tretmanima. Najvećim delom fileri se koriste za bore oko usana, između obrva, povećanje jagodica ili povećanje gornjih i donjih usana. Udubljenja od bubuljica, malih boginja i drugih udubljenih ožiljaka takođe mogu biti poboljšani.

KANDIDATI ZA FILERE

Kandidati su mlađe vrlo poslovne osobe između 35 do 55 godina sa vidljivim udubljenima, dubokim nazolabijalnim brazdama, asimetrijama, sitnim i dubokim borama oko oka, čela, obraza i nosa.

PREOPERATIVNA PRIPREMA

Zahteva pregled, gde se analizira i studijski procenjuju vidljivi znaci strarenja ili karakteristične crte lica. Razgovor na prvom pregledu će obuhvatiti i kompletnu anamnezu eventualnih alergija, predhodnih operacija i bolesti (ukoliko ih je bilo), lekove koje trenutno uzimate, Zabranjuje se upotreba aspirina, vitamina E i estrogenih hormona pre operacije.

OPERATIVNA TEHNIKA

Tankim mikrokanilama uradi se popunjavanja bora, nazolabijalnih brazdi ili modeliranje neravnina lica filerima.

Filere koje koristimo mogu biti resorptivni na bazi hijuluronske kiseline (Restyane, Puragen, Captique, Juvederm itd.) ili kolagena Bovini kolagen (Zyderm i Ziplast), ljudski kolagen (Cosmoderm i Cosmoplast). Ili neresorptivni (Polimetiil Metacrilat, Aqamid itd.). Oporavak je za nekoliko sati.

Radiesse (ranije poznat kao Blistavost) je filerski proizvod sastavljen od kalcijumske građe nazvan kalcijum hydroxylapatite. Ovaj materijal je vrlo popularan za tretman linija osmeha. On se pokazao odličan među puniocima sa rezultatima dužim od dve godine. Ovaj preparat je vrlo popularan za mnoge pacijente sa dubokim borama oko usana kod kojih je potrebno da rezultat duže traje.

Sculptura spada u kategoriju filera, ali ipak bolje je nazvati kožni voluminozni enhancer. Ubrizgana supstanca je poly L-lactic acid.

Najzad, Artefill je prvi FDA odobren permanentni filer. On je idealan za pacijente koji žele imati dug trajan filer. Kutane probe daju prioritet tretmanu. Mada Artefill daje stalan rezultat, pacijenti će morati da imaju još koji dopunski filerski tretman pošto će njihove bore sa starošću da se produbljuju.

KOMPLIKACIJE

Komplikacije su retke i uglavnom se svode na otok i podliv koji prolazi za nekoliko dana. Alergijske reakcije na strano telo vrlo retko. Stvaranje grudvica takođe vrlo retko.

POSTOPERATIVNI TRETMAN

Ne zahteva poseban tretman. Ukoliko se pojave otoci treba stavljati hladne obloge. Pranje lica više puta dnevno nakon jednog dana. Ožiljci ne postoje.

FILERI – CENA

Ulepšavanje i podmlađivanje lica Filerima 1ml – 200-300€

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu