Liposukcija – san skoro svake žene a možda i muškarca

liposukcija

Liposukcija – san skoro svake žene a možda i muškarca

Liposukcija – san svake žene koje imaju viška masnih naslaga ili su nezadovoljne raspodelom istih. Skidanje određenog viška “preko noći”, bez iscrpljujućih dijeta i fizičkih aktivnosti – zvuči kao utopija? Zaista i nije baš. Sve što smo napisali upravo i jeste istina, mada treba biti oprezan i razjasniti određene stvari kod same liposukcije.

Iako tretman koji deluje trenutno, odnosno, uklanjanje određene količine masnih naslaga hirurškim putem, pacijenti moraju biti svesni, kako to ne može biti trajno rešenje, te da ukoliko ne promene životne navike i ne počnu da se bave fizičkom aktivnošću, nakon određenog vremena  masnoća će se vratiti.

Liposukcija nije zamena vežbanju i zdravoj ishrani, već predstavlja veliku pomoć u početku samog procesa transformacije tela.

Efekti liposukcije su vidljivi odmah nakon operacije, mada će vam biti potrebno neko vreme da se naviknete na novi oblik svog tela, te da se otoci i modrice povuku.

Uglavnom, pacijenti i pacijentkinje koji dolaze na ovaj zahvat, žele da im se ukloni do 5 kg masnih naslaga, što ujedno i predstavalja optimum.

Da biste se podvrgli zahvatu liposukcije, postoje određeni uslovi koji moraju biti ispunjeni, a to su: pacijent mora da bude punoletan, tretman liposukcije se ne primenjuje na trudnice i dojilje, ukoliko imate ozbiljne zdravstvene probleme niste pogodan kandidat za ovu operaciju. Ukoliko planirate liposukciju, neophodno je da prekinete sa uzimanjem Aspirina, Brufena ili bilo kojeg nesteroidnog antiinflamatornog leka.

Kada se utvrdi da ste potpuno zdravi, i da možete da se podvrgnete ovom zahvatu, sa svojim hirurgom obavljate razgovor oko vaših želja i samih mogućnosti liposukcije.

Kod ženskog pola, liposukcija se najčešće radi u predelu abdomena, zadnjice i nogu, u nekim slučajevima ruku i vrata. Muški deo populacije uglavnom želi da ukloni masne naslage sa predela stomaka.

Bilo da ste muškarac ili žena, možete koristiti blagodeti ove vrste medicine i zahvata, te uživati u svojoj novoj figuri koja će se veoma lako uvući u konfekcijski broj koji je manji za 2-3 od sadašnjeg.

Ipak, naš predlog jeste, da uz odluku o liposukciji, svakako donesete i odluku o menjanju dosadašnjeg načina života, te učinite da sve ovo bude jedna velika prekretnica u shvatanju i prihvatanju sebe kao osobe.

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu