Kada vam je zaista potrebna korekcija očnih kapaka

Ocni kapci

Kada vam je zaista potrebna korekcija očnih kapaka

Kako vreme prolazi sve češće doživljavamo onaj trenutak kada se ujutru pogledamo u ogledalo i pomislimo: “Godine su zaista učinile svoje na mom licu”. Ponekad, slika o tome šta nam vreme čini postaje vidljiva tek kada prelistamo naše fotografije iz mladosti. Bore nam preplave lice, a već nakon 35. godine života facijalni mišići počinju da se opuštaju a samim tim i koža na licu. Prvo što će nam se “olabaviti” su očni kapci.

Očni kapci ma koliko izgledali nebitni na licu oni itekako daju važnu “crtu” našem pogledu, te su jedan od osnovnih razloga zbog čega stariji ljudi imaju oštriji pogled i gube onu svežinu.

Činjenica jeste, da i minimalna korekcija očnih kapaka može da učini čuda vašem pogledu, i svežini.

Oči su ogledalo duše, te kada su u prvom planu na licu, vaš izraz postaje mlađi i veseliji.

Potrebno je takođe i napomenuti, da se korekcija kapaka ne vrši samo u slučaju starenja, već se i mlađe osobe odlučuju za ovaj zahvat. Otečenost kapaka, višak kože oko očiju i tzv. “jastučići” od kojih izgledate izmoreno i ostarelo su takođe indikacije za ovaj zahvat.

Zahvat korekcije očnih kapaka se u većini slučajeva radi zajedno sa upotrebom filera na ostalim kritičnim delovima lica. Zatezanje kože licafileri i korekcija kapaka kada se vrše u kompletu mogu kod pacijenata da podmlade celokupan facijalni izgled čak i do deset godina.

Ono što je glavna zabluda kod pacijenata jeste da na pomisao o zatezanju kapaka prvo i skoro uvek na šta pomisle jeste podizanje gornjih očnih kapaka. Međutim, moramo da vas razuverimo, jer se skoro jednako često vrši korekcija donjih očnih kapaka. U velikom broju slučajeva čak i zajedno.

Ukoliko razmišljate da se podvrgnete ovom zahvatu a plaše vas postoperativne komplikacije, onda zaista nemate razloga za strah. Pacijenti se veoma brzo vraćaju normalnom životu već za samo par dana, a eventualni otoci i modrice nestaju za kratko vreme.

Close Menu