PRP (platelet rich plazma) – tretman matičnim ćelijama

Prirodno starenje kože znači da se tekstura i izgled kože vremenom pogoršavaju. Novi pristup koji privlači pacijente koji traže prirodniju metodu podmlađivanja lica je regeneracija sopstvenim ćelijama, tačnije autologna plazma bogata trombocitima ili PRP. Bogata trombocita tretman plazmom se uspešno koristi za podmlađivanje i usporavanje procesa starenja.

PRP tretman podmlađivanja je pogodan za pacijente sa umornom suvom kožom, neravnomernom pigmentacijom, finim linijama i bore, kao i opštim znakovima starenja kože. PRP tretman koristi sopstvena lekovita svojstva krvi kako bi promovisao opšte poboljšanje tona i teksture vaše kože.

Šta se PRP tretira?

  • Umorna i suva koža
  • Neujednačena pigmentacija
  • Znaci starenja kože
  • Fine linije i bore
  • Poboljšanje ukupne teksture i tona
  • Određene vrste alopecije ili opšte stanjivanje kose
  • Osobe koje mogu da dožive rizik od alergijskih reakcija od drugih tretmana
  • LJudi koji traže prirodno lečenje koriste sopstveni proces lečenja tela

Kako funkcioniše PRP?

Plazma bogata trombocitima je autologni tretman, što znači da se samo vaši trombociti ubrizgavaju natrag u vašu kožu. Trombociti stimulišu oslobađanje faktora rasta koji pomažu u regeneraciji kolagena. Povećanje kolagena u vašoj koži znači da će tokom vremena, nakon vašeg tretmana, koža izgledati pomlađena, mlađa i sveža.

Šta uključuje PRP postupak?

Topikalna anestetička krema se nanosi na lice oko 20-30 minuta pre zahvata kako bi se ublažila nelagodnost injekcija.

Mala količina krvi se prikuplja venepunkcijom iz vaše ruke u posebnu epruvetu. (Isto kao i test krvi)

Epruveta krvi se stavlja u centrifugu koja razdvaja plazmu bogatu trombocitima (PRP) od crvenih krvnih zrnaca.

PRP se uvlači u špric i zatim ubrizgava u kožu.

Šta očekivati nakon PRP procedure?

Međutim, injekcije mogu izazvati manje modrice i oticanje, ali to se može ublažiti sa nekim ledenim pakovanjima za kratko vreme. Neki pacijenti žele da tretiraju područja sa malo šminke pre nego što se vrate na posao ili u normalne aktivnosti.

Koliko PRP tretmana je potrebno?

Ovo može da varira u zavisnosti od stanja kože i udubljenja. 3 PRP tretmana u rasponu od 4 nedelje su preporučeni. Rezultati se zatim mogu održavati sa top-up tretmanom svakih 12 meseci.

Da li je PRP tretman siguran?

Pošto procedura koristi sopstvenu krv, eliminiše se rizik od imunoloških reakcija ili kontaminacije prenosivim bolestima. Plazma bogata trombocitima je takođe pogodna za one koji mogu imati rizik od alergijskih reakcija iz drugih tretmana.

PRP rezultati?

Rezultati će varirati od jednog do drugog pojedinca. Tipično, prvi rezultati su vidljivi oko 2 nedelje nakon PRP tretmana, međutim, može potrajati i do 4 meseca kako se odvija proces regeneracije. Tokom ovog vremena koža će postati pomlađena i osvežena.

Kombinovanje tretmana plazme bogate trombocitima sa drugim nehirurškim kozmetičkim procedurama, injekcijama za smanjenje bora, botulinum toksina i odgovarajući režim nege kože, poboljšaće rezultate ovog tretmana.

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu