Podizanje i uvećanje dojki implantima (silikonima)

Najpopularnija procedura estetske hirurgije u čitavom svetu je povećanje grudi. Dojke prestavljaju simbol ženstvenosti. Žene koje žele da izgledaju mlađe i ženstvenije naročito su osetljive na dojke i dekolte.

Gubitak volumena dojke i njihovo opuštanje nastaje najčešće nakon gubitka težine ili nakon porođaja. Nažalost gubitak težine ili nakon dojenje ima kao posledicu smanjenje volumena dojki i njihovo opuštanje.

Jedino rešenje u ovakvim slučajevima je kombinovanje: podizanja grudi i povećanja grudi implantima.

Koji implantat je najbolji za vas?

Odluka o pravom tipu implantata , kao i veličini, je velika odluka. To će uticati na izgled i osećaj vraćanja samopouzdanja posle operacije, tako da je važno izabrati pravu opciju.

Imate tri opcije:

Implanti punjeni slanim rastvorom: Ovo je najbolje za one koji žele da ostanu ožiljci na minimumu. Prazan implantat se ubacuje kroz mali rez, a zatim se napuni slanom otopinom. Međutim, implantati sa slanim rastvorom imaju veću verovatnoću da puknu i ne osećaju se prirodno kao druge opcije.

Gummi Bear: Kao i gumeni medvedi, ovi implanti su prilično čvrsti. Oni su najbolji izbor za svakoga ko je zabrinut zbog pucanja implanta jer će unutrašnji gel ostati na mestu, čak i ako se omotač probije iz nekog razloga. Iako se možda ne osećaju prirodno kao što su implantati od gela, implantati “Gummi Bear” zadržavaju svoj oblik na neodređeno vreme.

Implanti punjeni Gelom: Implantati koji su ispunjeni gelom su najbolji izbor za većinu žena. Gel je veoma realističan i izgleda prirodnije. Iako se gel može proširiti u slučaju rupture, on teži da ostane na mestu unutar implanta, smanjujući rizike i čineći ovo najboljom opcijom za većinu pacijentkinja.

Koju poziciju implanta trebate odabrati?

Kada odaberete tip implantata koji želite, morate razmotriti položaj. Implantati se mogu postaviti iza prsnog mišića (submuskularni) ili iza tkiva dojke (subglandularni).

Oporavak submuskularnog postavljanja traje duže, takođe zahteva dužu operaciju, ali omogućava prirodniji izgled i osećaj. Takođe ostavlja tkivo dojke bezbedno za bilo kakve onkološke preglede i kod ovog pristupa ožiljno tkivo oko implanta je svedeno na minimum. Bol je veća nego kod subglandularnog pristupa.

 

Subglandularno postavljanje je brža operacija i jednostavnija je za oporavak jer nema uključenih mišića. To znači da se može koristiti veći implantat, ali postoji mogućnost ožiljnog tkiva oko implanta i implant se više primećuje. Bolnost je manja nego kod subpektoralnog pristupa.

Veličina je bitna

Vaš hirurg treba da uz vase želje odredi veličinu implanta. Ovo je jako važan deo pregleda.

Ukoliko su dojke spuštene podizanje pored povećanja je obavezno.

Podizanje grudi je osnovna procedura koja pomera bradavicu i areolu, podiže dojke i eliminiše višak kože. Krajnji rezultat je perfekti izgled.

Kombinovanje podizanja grudi sa implantima je dobar način da izvučete maksimum iz vaše operacije. Ne morate da dodajete toliko volumena implantatu kada imate i lift za grudi, koji će ispravno pozicionirati grudi i dati im oblik. Kada se ova dva postupka kombinuju, vaše grudi će se povećati u veličini koju želite koju ne bi mogli da dobijete samo a augmentacijom dojki.

Kod povećanja i podizanja dojki jedini neželjeni efekat je ožiljak koji je se proteže oko areole i prostire se u vertikalnom pravcu do inframamarne brazede.