Nehirurške korekcije nosa

Nehirurška korekcija nosa

Šta se ispravlja nehirurškim korekcijama nosa?

Nos, ako je pravilno postavljen, normalne veličine i oblika, osim brojnih funkcija koje obavlja, predstavlja početni deo disajnog puta, vlaži i zagreva vazduh, učestvuje u brojnim refleksima i u imunološkoj i neimunološkoj zaštiti.

Asimetrije, kao i brojne nepravilnosti na nosu mogu dovesti do estetskog nedostatka i nezadovoljstva kao i do manjka samopouzdanja. Ukoliko su ove promene blage mogu se korigovati neoperativnim metodama tj. filerima.

Kako izgleda neoperativna korekcija nosa filerima?

Nakon pregleda i analize lica i nosa, nanosi se lokalna anestezija u obliku kreme. Kada anestezija deluje, fileri se injektuju od strane doktora potpuno bezbolno. Sa filerima se može korigovati estetski izgled nosa – udubljenja, brazde, izbočenja ili podizanje vrha nosa.

Kada su u pitanju jače izražene asimetrije i nepravilnosti kao i funkcionalni problemi npr. otežano disanje, potrebno je hirurško lečenje (operacija nosa) jer se filerima taj problem ne može lečiti .

Procedura je potpuno bezbolna, jer se radi uz lokalnu anesteziju i traje između 10-20 minuta.

Nuspojave su vrlo retke. Posle aplikacije moguće je blago crvenilo, ili blagi otok koji nestaju za samo nekoliko dana.

Ova procedura traje kratko, bezbolna je i rezultati su fantastični. Neposredno nakon intervencije možete nastaviti svoje aktivnosti. Idealna je za sve one koji žele lepši nos, a nisu spremni za klasičnu operaciju ili ne mogu sebi da priušte vreme potrebno za oporavak posle operacije nosa koji može da traje i do nekoliko nedelja i meseci .

Rezultati nakon intervencije traju, u zavisnosti od filera koji se koristi, od 2 godine pa i duže.

Nakon ovog perioda intervencija se može ponoviti.

Korekcija nosa hijaluronom

Kada se radi korekcija nosa filerima najčešće se radi sa hijaluronom.

Kako smanjiti nos bez operacije

Vrlo često se u raznim marketinškim tekstovima spominje smanjenje nosa filerima ili se bave pitanjem kako smanjiti grbu na nosu bez operacije. Takva procedura je nemoguća. Filerima se mogu korigovati neravnine i blaga grba na nosu. Smanjenje nosa je moguće samo hirurškim putem.

Rezultati nehirurške korekcije nosa

Korekcija nosa filerima je jednostavna i nekada se mogu dobiti odlični rezultati.

Oporavak nakon korekcije nosa

Oporavak je jako brz i možete se vratiti normalnim aktivnostima za 2 do 3 dana. Ako se javi blagi otok ili crvenilo, oni nestaju za samo nekoliko dana.

Korekcija nosa filerima – Cena

Cena 1 ml filera je 250 EUR.

Ispravite nos bez operacije

Ukoliko ste kandidat za ovu intervenciju, zašto ne biste uradili korekciju nosa filerima i uz jednostavnu proceduru i kratkotrajan oporavak promenili izgled svog lica? Kontaktirajte nas ukoliko imate pitanja ili želite da zakažete prvi pregled kod dr Milana Jovanovića.

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu