fbpx

Nehirurška korekcija nosa filerima (bez operacije)

Nehirurška korekcija nosa

Šta se ispravlja nehirurškim korekcijama nosa?

Nos, ako je pravilno postavljen, normalne veličine i oblika, osim brojnih funkcija koje obavlja, predstavlja početni deo disajnog puta, vlaži i zagreva vazduh, učestvuje u brojnim refleksima i u imunološkoj i neimunološkoj zaštiti.

Asimetrije, kao i brojne nepravilnosti na nosu (devijacija nosa) mogu dovesti do estetskog nedostatka i nezadovoljstva kao i do manjka samopouzdanja. Ukoliko su ove promene blage mogu se korigovati neoperativnim metodama, odnosno hijaluronskim filerima.

Kako izgleda neoperativna korekcija nosa filerima?

Nakon pregleda i analize lica i nosa, nanosi se lokalna anestezija u obliku kreme. Kada anestezija deluje, fileri se injektuju od strane doktora potpuno bezbolno. Sa filerima se može korigovati estetski izgled nosa – udubljenja, brazde, izbočenja ili podizanje vrha nosa.

Kada su u pitanju jače izražene asimetrije i nepravilnosti kao i funkcionalni problemi npr. otežano disanje, potrebno je hirurško lečenje (operacija nosa) ili operacija devijacije nosa jer se filerima taj problem ne može lečiti .

Procedura je potpuno bezbolna, jer se radi uz lokalnu anesteziju i traje između 10-20 minuta.

Korekcija nosa filerima

Nuspojave su vrlo retke. Posle aplikacije moguće je blago crvenilo, ili blagi otok koji nestaju za samo nekoliko dana.

Ova procedura traje kratko, bezbolna je i rezultati su fantastični. Neposredno nakon intervencije možete nastaviti svoje aktivnosti. Idealna je za sve one koji žele lepši nos, a nisu spremni za klasičnu operaciju ili ne mogu sebi da priušte vreme potrebno za oporavak nakon operacije nosa koji može da traje i do nekoliko nedelja i meseci .

Rezultati nakon intervencije traju, u zavisnosti od filera koji se koristi, od 2 godine pa i duže.

Nakon ovog perioda intervencija se može ponoviti.

Korekcija nosa hijaluronom

Kada se radi korekcija nosa filerima najčešće se radi sa hijaluronom.

Kako smanjiti nos bez operacije?

Vrlo često se u raznim marketinškim tekstovima spominje smanjenje nosa filerima ili se bave pitanjem kako smanjiti grbu na nosu bez operacije. Takva procedura je nemoguća. Filerom se mogu korigovati neravnine i blaga grba na nosu. Smanjenje nosa je moguće samo hirurškim putem.

Rezultati nehirurške korekcije nosa

Korekcija nosa filerima je jednostavna i mogu dobiti odlični rezultati.

Oporavak nakon korekcije nosa

Oporavak je jako brz i možete se vratiti normalnim aktivnostima za 2 do 3 dana. Ako se javi blagi otok ili crvenilo, oni nestaju za samo nekoliko dana.

Korekcija nosa filerima – Cena

Cena 1 ml filera je 250 EUR.

Ispravite nos bez operacije

Ukoliko ste kandidat za ovu intervenciju, zašto ne biste uradili korekciju nosa hijaluronskim filerima i uz jednostavnu proceduru i kratkotrajan oporavak promenili izgled svog lica? Kontaktirajte nas ukoliko imate pitanja ili želite da zakažete prvi pregled kod dr Milana Jovanovića.

Close Menu