Liposukcija ruku

U današnjem, kozmetički orijentisanom svetu, vitke ruke su primarni fokus žena koje žele da imaju savršenu i skladnu konstituciju tela. U toku procesa starenja ili povećanja telesne težine, u gornji deo ruke može se akumulirati depoi masnog tkiva koje je teško eliminisati kroz dijetu i vežbanjem. Zato se mnoge žene okreću liposukciji kako bi smanjile masno tkivo. Svojim pristupom Prof. dr. Jovanović će dati vašim rukama vitki izgled koji ste tražili, a da celo tijelo bude proporcionalno. Ako razmišljate o liposukciji ruke pozovite naš ured danas.

Područje sklono gravitaciji kao što je leđa, zadnji gornje deo ruke imaju tendenciju da postanu mlitave i padaju u pravcu zemljine teže ako postoji pinoća sa masnim tkivom. Iz tog razloga, Prof. dr Jovanović savetujecžene da ranije urade liposukciju, za razliku od kasnijeg života jer tada dolazi I do opuštanje kože.

PACIJENTI KOJI TRAŽE LIPOSUKCIJU RUKU IMAJU DVA GLAVNA CILJA:

  1. Postizanja proporcionalanog izgleda u nadlaktici
  2. Želja da se osećaju udobnije I skladnije sa svojim rukama tako da mogu da nose odeću bez rukava

Kako se vrši liposukcija ruke

Liposukcija se vrši pomoću hirurškoh instrumenta koji se zove kanila. Ovo je šuplja tupa cev koja se lagano ubacuje u područje tretmana gde se pod vakumom usisava masno tkivo.

Liposukcija ruku se izvodi sa minimalno invazivnom tumoscentnom liposukcijom. To znači da se tokom čitavog postupka koristi samo lokalni anestetik. Pacijent je budan, a procedura dovodi do bržeg zarastanja i daje superiorne rezultate.

Tokom liposukcije ruku, kanila se provlači kroz dva reza. Prvi rez je napravljen u blizini lakta, a drugi je iza zadnjeg dela pazuha. Koristeći ovaj dvostruki pristup, Prof. dr Jovanović je u stanju da potpuno eliminiše sve neželjene depoe masnog tkiva dok istovremeno održava potpunu kontrolu nad konturama vaših ruku. Kada se napravi rez, on ubacuje kanilu. Sa glatkim pokretom naprijed-nazad koji je savršeno paralelan sa površinom kože, on koristi kanilu da razbije i ukloni višak masnoće u rukama. On to čini ostavljajući kožu, krvne sudove, živce i mišiće potpuno netaknute.

Ruke su apsolutno podložne gravitaciji. Izgleda da je to i oblast u kojoj su ljudi genetski skloni nakupljanju masti. U rukama, zbog efekta gravitacije sa vremenom, ima tendenciju da padne i koža postane labavija. Ako imate zadebljane ruke u dvadesetim ili tridesetim godinama, postoji tendenciju da se pogorša stanje u pedesetim ili šezdesetim godinama. Ako ovaj problem ne rešite pre nego što koža postane previše labava, kasnije ne možete ništa drugo da uradite. Lifting ruku je opcija, ali će ostaviti veoma primetan ožiljak. Dakle, jedino dobro rešenje je definitivno liposukcija ruku koje treba uraditi što pre i ne treba čekati.

U većini postupaka, pacijent može da se vrati na posao za nekoliko dana i da nastavi sa svim normalnim aktivnostima, kao što je vežbanje, u roku od 2-4 nedelje ili manje, iako oporavak i post-operativna nega varira u zavisnosti od tretirane površine i količine uklonjene masnoće.

Najčešće komlikacije su: oticanje, modrice i osećaj utrnulosti u području zahvata. Vaš doctor će vam ponuditi neke opcije za ublažavanje bola nakon operacije, kao i listu sredstava za ublažavanje bolova koje treba izbegavati.

Dobićete sva uputstva uključuju i nošenje odeće za kompresiju u područjima koja su tretirana. Ograničene aktivnosti mogu se savetovati nekoliko nedelja kasnije da bi se smanjilo opterećenje ciljnih područja.

Kanila kojom se vrši liposukcija je mali instrument i zbog toga su i ožiljci mali. Broj ožiljaka bazira se na broju tačaka gde se ubacuje kanila. Ožiljci se takođe razlikuju u zavisnosti od kvaliteta kože pacijenta. Vi ćete porazgovarati sa Prof. dr Jovanovićem o lokaciji i načinima kako se mogu minimizirati pojavljivanje ožiljaka.

Plastični hirurzi vam mogu pomoći da predvidite i vizualizujete realne rezultate. Odmah nakon operacije, doći će do otoka i kože. Zbog toga može potrajati nekoliko nedelja do nekoliko meseci da bi se video puni opseg rezultata postupka.

Masne ćelije uklonjene tokom liposukcije se trajno uklanjaju. Važno je, međutim, napomenuti da pacijenti još uvek mogu dobiti nove masne ćelije, tako da praćenje zdrave ishrane, načina života i plana vežbanja nakon tretmana može pomoći da se spreči novi dobitak masti.

Close Menu