Liposukcija nogu

Butine su posle dojki najvažnija osobina ženskog tela. One daju zakrivljenost i oblik ženstvenosti koji je jednostavno važan za svaku ženu. Ponekad noge a posebno butine mogu akumulirati depoe masnoga tkiva koja umanjuje njihovu ljepotu ili stvaraju neproporcionalan izgled u odnosu na ostatak tela.

Tokom svog dugogodišnjeg iskustva, Prof. dr Jovanović je razvio tehniku i potpuno poznavanje ove problematike i način na koji  se skulptuira masnoća. Sa ovim znanjem i njegovim umetničkim okom, Prof. dr Jovanović oblikuje noge u savršeni ženski oblik.

Butine su oblast koja na koju utiče gravitacija tako da je to dosta problematična oblast za dobijanje dobrih rezultata ukoliko je koža opuštena. Tako da su butane još jedna vrlo česta problematična oblast za žene. Nažalost, ova oblast je takođe veoma podložna nepravilnostima ako nije pravilno izvršena.

Pregled liposukcije butina

Da bi se postigao najbolji rezultati, butine se zapravo mogu podeliti na tri odvojena područja koji se mogu tretirati. U nekim slučajevima, pacijenti mogu da zahtevaju čiposukciju samo jedne oblasti. U drugim slučajevima, može vam se preporučiti da uradite liposukciji nogu na sva tri područja kako bi se postigao optimalan rezultat.

TRI PODRUČJA ZA LIPOSUKCIJU BUTINE SU:

  1. Unutrašnje butine
  2. Spoljne butine
  3. Prednja (frontalna) butina

Liposukcija unutrašnje butine

Unutrašnja bedra su možda najčešće područje liposukcije za pacijentice. To je zato što je zajednički estetski cilj za žene: vitke noge u kojima se unutrašnje butine ne dodiruju.

U lečenju unutrašnjih butina, Prof. dr Jovanović često radi liposukciju sve do unutrašnjeg kolena. Ovo obezbeđuje konzistentnost u celom delu butinu, obezbeđujući da su rezultati dobro proporcionalni i potpuno prirodni.

Liposukcija spoljašnje butine

Spoljne butine – poznate i kao sedla ili jahaće pantalone ukoliko se nakupi u njima previše masnog tkiva. Nakupljanje masnog tkiva u ovom predelu je kritično ukoliko pacijent želi ugodnu siluetu. Kada se masno tkivo skupi u spoljnim butinama, to daje izgled niskog centra gravitacije, zbog čega noge izgledaju kraće nego što zapravo jesu.

Prilikom liposukcije nogu u spoljašnjem delu butina, cilj je da se oblikuje i konturiraju butine u njihov najtanji, elegantniji oblik.

Prednja (frontalna) liposukcija butina

Prednji deo, ili prednji deo butina, nije uobičajeno mesto za liposukciju. Međutim, to je područje koje nekada može štrčiti napred, uzrokujući da telo izgleda neproporcionalno. Pored toga, može se uraditi liposukcija prednjeg dela butina u sklopu liposukcije unutrašnje i spoljašnje liposukcije u cilju održavanja ravnoteže i proporcije čitave noge.

Jedna od najvažnijih stvari u liposukciji prednjeg dela butine je činjenica da prednja strana butine ima specifičnu, ženstvenu zakrivljenost.

Šta čini idealnog kandidata za proceduru?

Najbolji kandidati za liposukciju su zdravi pacijenti  blizu ciljne težine. Idealni pacijenti imaju gustu potkožnu mast, gde se masno tkivo nalaze između mišića i kože, a ne visceralne masti u kojima se sloj masti nalazi u dubini ispod sloja mišića.

Pored toga, Prof. dr Jovanović će proceniti stanje vaše kože kao potencijalnog pacijenta pre nego što vam preporuči da uradite liposukciju. Pacijenti sa dobrom elastičnošću kože su dobri kandidati za liposukciju, dok pacijenti sa labavom kožom ili celulitom nisu, jer ova stanja mogu dovesti do nejednake ili udubljene kože.

Koliko se masti može ukloniti?

Suprotno popularnom mišljenju, liposukcija nije tretman gubitka težine. Umesto toga, to je postupak smanjenja masnog tkiva I oblikovanja tela. Količina masti koja se može ukloniti u jednom području tokom jedne procedure će varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući procenu hirurga o zdravstvenom stanju pacijenta i njegovim estetskim ciljevima.

Kako se pacijent priprema za operaciju liposukcije?

Vaš plastični hirurg će vam dati uputstva koja treba da se pridržavate nakon ili pre tretmana liposukcije. Određeni lekovi kao što su aspirin i svi preparati koji utiču na zgrušavanje krvi se ne smeju koristoti pre operacije.

Kakav je oporavak?

U većini postupaka, pacijent može da se vrati na posao za nekoliko dana i da nastavi sa svim normalnim aktivnostima, kao što je vežbanje, u roku od 2-4 nedelje ili manje, iako oporavak i post-operativna nega varira u zavisnosti od tretirane površine i količine uklonjene masnoće.

Najčešće komlikacije su: oticanje, modrice i osećaj utrnulosti u području zahvata. Vaš doctor će vam ponuditi neke opcije za ublažavanje bola nakon operacije, kao i listu sredstava za ublažavanje bolova koje treba izbegavati.

Dobićete sva uputstva uključuju i nošenje odeće za kompresiju u područjima koja su tretirana. Ograničene aktivnosti mogu se savetovati nekoliko nedelja kasnije da bi se smanjilo opterećenje ciljnih područja.

Kakva vrsta ožiljaka se očekuje nakon procedure?

Kanila kojom se vrši liposukcija je mali instrument i zbog toga su i ožiljci mali. Broj ožiljaka bazira se na broju tačaka gde se ubacuje kanila. Ožiljci se takođe razlikuju u zavisnosti od kvaliteta kože pacijenta. Vi ćete porazgovarati sa Prof. dr Jovanovićem o lokaciji i načinima kako se mogu minimizirati pojavljivanje ožiljaka.

Kakve rezultate pacijent treba očekivati nakon zahvata?

Plastični hirurzi vam mogu pomoći da predvidite i vizualizujete realne rezultate. Odmah nakon operacije, doći će do otoka i kože. Zbog toga može potrajati nekoliko nedelja do nekoliko meseci da bi se video puni opseg rezultata postupka.

Masne ćelije uklonjene tokom liposukcije se trajno uklanjaju. Važno je, međutim, napomenuti da pacijenti još uvek mogu dobiti nove masne ćelije, tako da praćenje zdrave ishrane, načina života i plana vežbanja nakon tretmana može pomoći da se spreči novi dobitak masti.

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu