fbpx

Život sa silikonima: nega implantata i redovne kontrole

Redovna kontrola grudi koje su povećane silikonima donosi potrebnu sigurnost

Priča oko povećanja grudi se ne završava operacijom. Preostaju mnoga pitanja na koja treba dati odgovor: Koliko dugo će implanti trajati? Da li implanti mogu da se oštete? Koliko često moram da posećujem doktora?

 

Bez roka trajanja

Veliki broj pacijenata postavlja pitanje kako pre, tako i nakon koji je vek trajanja implantata kod uvećanja grudi? Zahvaljujući današnjoj tehnologiji i sastavu implantata, odgovor je jednostavan: implanti nemaju rok trajanja. Drugim rečima, budite sigurni da će vam hirurg, kada se odlučite za ovaj zahvat, preporučiti implante koji će trajati koliko god vi to želite. Velika zabuna nastaje oko informacija koje se dele putem interneta da implanti moraju menjati na svakih 10 do 15 godina. Za takvu tvrdnju jednostavno ne postoji opravdani razlog.

 

Trajnosti novih proteza

Što se tiče oštećenja, određeni silikoni i drugi implanti koji su se koristili u prošlosti jesu bili podložni oštećenjima. Međutim, to danas nije slučaj. Da biste se uverili da je sa vašim dojkama sve u redu, pratite jednostavne znake: mekoća i normalan izgled dojke, bez uočljivog ili opipljivog implanta govore vam da je sve u redu i da nemate razloga za brigu.

Važno je napomenuti da ćete, kao neko ko se podvrgao operativnoj proceduri augmentacije grudi, čitav život morati da vodite računa o izgledu svojih dojki: tokom trudnoće, starenja, promene u kilaži, odnosno u svim situacijama u kojima i inače dolazi do promene oblika i čvrstine dojki.

 

Ne zaboravite na kontrole

Nakon zahvata potrebno je od 3 do 6 meseci da bi se svi tragovi operacije zalečili i uspostavio nov konačan izgled vaših grudi. Vaš plastičnih hirurg će vam zakazati kontrolni pregled za otprilike godinu dana nakon što utvrdi da je željeni efekat postignut i da su ožiljci sasvim zarasli. Veoma je važno da sa svojim doktorom održite odnos i redovnu kontrolu, kako bi se u slučaju nekih promena na dojkama moglo odmah reagovati.

Važno je shvatiti da nakon plastične i estetske operacije povećanja dojki nije sve gotovo, već da morate da vodite računa o sebi i svojim implantima. U idealnom slučaju na preglede biste trebali da se javljate jednom godišnje.

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu