Zbog čega se sve veći broj žena odlučuje za povećanje dojki

povećanje-grudi

Zbog čega se sve veći broj žena odlučuje za povećanje dojki

Ne tako davno su povećanje dojki, liposukcijazatezanje stomaka i slične estetske operacije bile tabu u našem društvu. Ljudi su znali da se neka javna ličnost ili neka osoba podrvgla ovoj vrsti operacije ali su bili prema tome sumnjičavi, čak su i kategorički odbijali da prihvate činjenicu da neko može izgledati lepo uz malu operativnu korekciju pojedinih delova tela. Danas je društvo otvorenije po ovom pitanju te je tako i povećanje grudi postalo normalnija stvar. Možemo reći da je uvećanje dojki pored liposukcije jedna od najčešćih estetskih operacija modernog doba.

Povećanje dojki je, kako u svetu tako i kod nas, postao uobičajen način popunjavanja dekoltea kako bi žene izgledale zanosnije. Moramo priznati da je lepo videti senzualni dekolte koji krase lepo oblikovane grudi. To je najčešći razlog zbog koga se dame odlučuja za povećanje grudi. Žene su često opterećene svojim izgledom, više nego muškarci, te su pored viška kilograma najčešće nezadovoljne veličinom svojih grudi. Svaka majka zna da nakon porođaja takođe dolazi i do gubitka forme ili čak smanjenja dojki. To je još jedan od razloga za njihovo povećanje, ali se u ovom slučaju radi i podizanje i uvećanje dojki. Umetanjem implantata ispod dojki hirurzi uspevaju da izvrše njihovu augmentaciju za jedan ili više brojeva.

Ovim putem se postiže i izbalansiran izgled same figure tela, stvara se sklad na primer između kukova i prsa.

Možda niste znali, ali nakon operativnog postupka uvećanja dojki možete već istog dana, ili najkasnije narednog dana biti pušteni da idete kući! Normalnim poslovnim aktivnostima možete da se vratite već nakon nedelju dana, u zavisnosti od posla kojim se bavite, dok se konci skidaju oko dve nedelje nakon operacije.

Svedoci smo da neke osobe često preteruju u svojoj želji da izgledaju lepo te insistiraju na ugradnji jako velikih implantata. Budući da znamo da je nekad manje u stvari više savetujemo vam da se prvo konsultujete sa stručnim hirurgom koji ima iskustvo kao i osećaj za lepo te da vam on preporuči veličinu koja će biti u skladu sa vašim telom.

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu