fbpx

Zatezanje lica i vrata, odluka je na vama

Lice bez bora možete se zadržati duži niz godina pre nego što hirurške procedure postanu neophodne

Nemoguće je govoriti o zatezanju lica i vrata a ne pomenuti proceduru zatezanja lica – fejslifting (face lifting) kao vrhunsku i nenadmašenu estetsku mogućnost korekcije ne samo vrata već i lica i čela. Pacijenti koji se opredeljuju za fejslifting, to čini zbog svog samopouzdanja i boljeg fizičkog izgleda lica. Savremena plastična i estetska hirurgija pominje nekoliko aktuelnih tehnika podizanja i zatezanja lica ali tri glavne komponente su najbitnije.

To su:

  • Uklanjanje masnog tkiva – masno tkivo se uklanja sa lica i vrata a posebno ispod donje vilice gde ga obično ima najviše (uklanjanje podbratka). Masno tkivo ispod donje vilice je najčešći razlog za gubitak tonusa mišića i kontura lica usled gomilanja masnog tkiva.
  • Zatezanje mišića lica – zatezanje lica je moguće na više načina, na primer: jedan sloj mišića lica se zateže vertikalno naviše i time dobijamo mnogo bolje konture jagodične regije a ukoliko to radimo naniže, popravljamo izgled obraza i vrata. Zatezanje mišića lica se radi tako što se oni pričvrste za određene druge mišiće/tkiva.
  • Uklanjanje viška kože lica i vrata – nakon zatezanja pomenutih regija, višak kože se uklanja, time dobijamo perfektnu sliku zategnutog vrata i srednje trećine lica. Ožiljci ostaju u kosmatom delu ili iza ušiju, te nisu lako vidljivi.

Druge mogućnosti na raspolaganju

S obzirom da standardni fejslift ne obuhvata celo lice, jedan od mogućih izbora jesu hijaluronski fileri, laseri i korekcija kapaka – blefaroplastika. Naime, apliciranje preparata na bazi hijaluronske kiseline u velikoj meri može da doprinese poravnanju kože oko kapaka. Ovaj filer ispunjava udubljenja koja su nastala kod unutrašnjeg ugla oka i time daje jedrinu i volumen očnoj regiji, a to vas direktno podmlađuje. Filer namenjeni ovoj korekciji su obično bazirani na manjim dozama hijalurona koje u izričitoj meri stvaraju promenu!

Primena fraxel lasera u estetskoj medicini je veoma značajna! On vrlo pažljivo uklanja i do 30% površine oštećene kože kapaka, koriguje male bore oko očiju i oštećenja kože od sunčanja – a to može da vas podmladi za čak celu deceniju! Više o ovom tipu lasera pročitajte u tekstu Čuda fraxel lasera u domenu estetske hirurgije.

Najpoznatija metoda otklanjanja bora oko očiju

Blefaroplastika stupa na scenu ukoliko niste zadovoljni rezultatima neinvazivnih nehirurških metoda korekcije donjih i gornjih očnih kapaka. Operativni postupak otklanjanja bora oko očiju procedurom korekcije očnih kapaka se vrši prvenstveno kroz male rezove napravljene uz samu ivicu kapka. Njim se u potpunosti koriguju podočnjaci, zatežu mišići orbite, menja položaj obrva i naravno uklanja masno tkivo.

Hirurške metode korekcije izgleda vrata i lica zaista pružaju fenomenalne rezultate i obično se sprovode već u četrdesetim godinama života, ali treba napomenuti da nehirurške metode zatezanja lica i vrata mogu da prolongiraju period pre operacije i do 15 godina!

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu