fbpx

Uzroci nastanka oronulih kapaka?

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO.

Uzroci nastanka oronulih kapaka

Prevremeno starenje lica, a posebno očne regije je u velikoj meri predodređeno naslednim karakteristikama tj. genetikom, ali isto tako i svakodnevnica može da pogorša pomenuto stanje.

Ako neko od vaših roditelja ima oronulu, naboranu ili viseću kožu oko očiju, velike su šanse da i vi nasledite iste osobine. Međutim, na pomenuto utiče i izloženost suncu. Izloženost lica suncu u većoj meri, doprinosi nastanku duboko-izraženih linija na koži, nastanku bora i oronjavanju očnih kapaka. Upravo oni predstavljaju prvi znak starenja! A evo i zašto:

Koža oko očiju biva rastegnutija od ostatka lica iz prostog razloga što kada trepćemo, smejemo se, bivamo ljuti, iznenađeni, uplašeni, pravimo određene pokrete mišića oko očiju, a samim tim i kože na njima. Drugim rečima, ta koža biva najviše korišćena i pomerana, stoga se i razvuče najranije. U većini slučajeva ovo su zapravo prvi znaci starenja.

 

Uzroci nastanka oronulih kapaka

 1. Gubitak elastičnosti
  Krajem tridesetih godina, a nekad i ranije ukoliko ste bili više izloženi suncu, koža oko očiju počinje da se rasteže i gubi kolagen, tj. postaje manje elastična, a to direktno utiče na nastanak suvišne kože i bora. Ovakva koža ima tendenciju rastegljivosti, te vremenom može da stvori problem posebno izražen na gornjim očnim kapcima odakle koža može da remeti vidno polje.
 2. Gornji očni kapci postaju teži
  Genetske predispozicije čine gornje očne kapke kod nekih osoba znatno izraženijim, većim, a time i težim. Ovaj osećaj se često opisuje kao „sedenje kože na trepavicama“, te može da bude veliki problem posebno kada je reč o perifernom vidnom polju.
 3. Slabljenje mišića oko očiju stvara „kese“
  Mahom prirodnim uticajem, tj. starenjem, koža biva svima manje-više rastegljiva, ovim i mišići ispod nje slabe, te na njihovom mestu nastaje manja količina masnog tkiva koja doprinosi većoj naboranosti „kesa“ ispod očiju.
 4. Levator mišić stvara oronulost
  Oronulost očnih kapaka takođe može da se pripiše oslabljenom levator mišiću koji je zadužen za podizanje gornjih očnih kapaka. Slabljenje ovog mišića doprinosi nastanku linija na kapcima, bora i izbočina na najosetljivijem delu kože. Rezultat je pospan, umoran i tužan izgled očiju, a samim tim i celog lica.

Ne dozvolite sebi da znate i uviđate šta se dešava sa vašim izgledom, da to možete to da promenite, a da ga u isto vreme zanemarujete. Obratite nam se, konsultujte se sa nama i odaberite najbolje rešenje za korekciju kapaka!

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu