Uvećanje dojki – najčešća pitanja i odgovori

podizanje-i-uvecanje-dojki-silikonima-300x200

Uvećanje dojki – najčešća pitanja i odgovori

Uvećanje dojki i povećanje usana su dva najtraženija zahvata iz oblasti estetske hirurgije u Srbiji. Neka od pitanja koja su učestala kada je reč o povećanju grudi su:

 

Kome se savetuje uvećanje dojki?

Postoje nekoliko tipova žena kojima se svakako savetuje povećanje dojki:

  • ženama koje imaju više od 22 godine, a veličina grudi nije uspela da im se razvije do odgovarajuće veličine;
  • osobama koje su imale zdravstveni problem sa dojkama (npr. rak dojke) te su zbog njega jedna ili obe dojke morale biti odstranjene;
  • ženama kojima su dojke izgubile volumen i dekolte zbog naglog gubitka kilograma ili trudnoće.

 

Da li se povećanjem grudi utiče i na podizanje grudi?

Povećanjem grudi se može uticati i na podizanje grudi.

Opuštanje grudi, koje se tokom vremena javlja, je rezultat nekoliko faktora: gubitak elastičnosti kože, debljanje, trudnoća, dojenje, pubertet, starenje i slično. Svi ovi faktori utiču na to da se žene ne nalaze u zavidnoj situaciji kada je u pitanju izgled dojki.

Stavljanjem silikonskih implantanata – silikona postiže se efekat povećanja volumena grudi jer oni popunjavaju prazna mesta ispod kože i na taj način se i utiče i na podizanje grudi. Sa većim silikonima je i veći efekat podizanja grudi.

 

Kako traje operacioni tok augmentacije grudi?

Zahvat augmentacije dojki se radi u bolnici pod opštom ili retko kada pod lokalnom anestezijom. Nakon delovanja anastezije, estetski hirurg pravi “džepove” u koje se plasiraju silikoni. Kada se silikoni postave na najbolji mogući način, tako da se postigne simetrija i sklad grudi, hirurg zatvara otvore i iz operacione sale pacijent odlazi u prostoriju na poluintenzivnu negu.

 

Kada se možete vratiti normalnom životu nakon povećanja grudi?

Nakon jednog do dva dana se vrši prvo previjanje i pacijent odlazi kući.

Postoji nekoliko stvari o kojima treba voditi računa još neko vreme ali većina pacijenata se već kroz nedelju dana vrati u svoj normalni tok života. 

Savetuje se ipak da se u narednih nekoliko nedelja pacijent kloni većih napornih fizičkih aktivnosti koje dovode do ubrzanog pulsa i povećanog krvnog pritiska.

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu