fbpx

Uklanjanje masnog tkiva – direktna korist po zdravlje

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO.

Masno tkivo

Masno tkivo, rizik po zdravlje

Opšte je poznato da što manje masnog tkiva čovek ima, to bolje po njegovo zdravlje. Uklanjanje masnog tkiva je moguće kontrolom ishrane, fizičkim vežbama, ali isto tako i estetskim zahvatima. Estetska medicina obično dolazi u obzir kada sve ostale opcije ne urode plodom, kada ste umorni od svakodnevnog vežbanja i održavanja kontradiktornih dijeta itd.

Uklanjanjem masnog tkiva smanjujete rizik od šećerne bolesti (dijabetesa), od bolesi srca (infarkta i sl.) od moždanog udara, kancera itd. Ali prevashodno svemu tome, svako želi da bude fit, da bude seksi i da ne misli kako će mu stajati odeća koju planira da obuče sutra ili za par nedelja. Baš tada estetska hirurgija nudi pregršt saveta i rešenja za odstranjivanje ovog problema.

Procedure kojima se može otkloniti masno tkivo su:

  • Abdominoplastika jeste ubedljivo najbolje rešenje za otklanjanje viška kože sa stomaka. Koža će postati zategnutija, glatka i tanja. Više nećete imati nabore od nagomilane masti i viška kože! Abodminoplastika otklanja i višak masti ispod kože abodmena i zateže preostalu kožu. Ova procedura se posebno primenjuje kod osoba koje su bile prekomereno gojazne i koje su izgubile veći broj kilograma pa sada imaju problem sa viškom kože i masnoćom na pojedinim delovima tela i dalje.Abdominoplastika je takođe preporučljiva i osobama koje imaju višak kože i sala koje pada preko struka kao i ženama nakon porođaja. Može da se radi potpuna abdominoplastika gde se uklanja sva koža od kuka do kuka. Postoji i parcijalno zatezanje kože ili tzv. mini abdominoplastika gde se pravi manji rez i gde je srednji deo abdomen u fokusu. Postoje i druge vrste abdominoplastike koje imaju isti cilj ali na različitim regijama.
  • Liposukcija ili znana takođe kao lipoplastika, liposkulptura – obično uvek ide u kombinaciji sa abdominoplsatikom, ali liposukcija ima za cilj isključivo odstranjivanje masnog tkiva ispod kože i ukoliko se radi sama, nezavisno od ostalih estetskih zahvata tada iziskuje isključivo par uboda kanilom kroz koje će ova mast biti razorena (u zavisnosti od liposuktivne metode) i uklonjena iz tela suktivnim putem kroz kanilu. Liposukcija se ne fokusira samo na abdomen, njom može da se vrši korekcija drugih regija tela sa minimalnim rizika po zdravlje i fantastičnim rezultatima! Liposukcija je primenjiva na abdomen, grudima, kukovima, butinama, rukama uključujući nadlaktice, leđima, kolenima, obrazima, bradi, vratu itd.
  • Pojasna dermolipektomija (kombinacija obe), u ovom slučaju se kombinuje abdominoplastika sa liposukcijom odnosno odstranjuje se višak masnog tkiva i kože ali se liposukcijom ostatak masnoće finije obrađuje i time ostavlja perfektan izgled. Liposukcijom je moguće odstraniti masnoću iz svih potkožnih regija tela čak i onih teško pristupačnih drugim vrstama dermolipektomije.
  • Brahioplastika ali često poznata kao zatezanje kože ruku je uobičajena procedura remodeliranja kontura ruku posebno gornjeg dela ka pazuhu gde se pravi rez i radi se ista procedura kao kod abdominoplatike. Brahioplastika podrazumeva otklanjanje masnoće i viška kože, zatezanje ove kože i potkožnih tkiva tako da ruke izgledaju fenomenalno! Ova procedura je posebno prikladna za starije pacijente koji imaju problem viseće kože na rukama, ali i za iste one pacijente koji su pomenuti pri zatezanju kože stomaka. Postoji nekoliko vrsta zatezanja kože ruku i oni su zavisni o delu ruku i količini tkiva za odstranjivanje.
  • Melopalstika je slična estetska metoda brahioplastici, međutim, ona se odnosi isključivo na noge. Pomoću ovog estetskog zahvata možete da dovedete vaše noge u red kakav ste samo mogli da sanjate! Možete da odstranite višak masnog tkiva na butinama, da zategnete kožu celih nogu, a u kombinaciji sa drugim estetskim rešenjima možete da korgujete i članke, listove, kolena itd.

Sve pomenute metode zatezanja kože su veoma efikasne i svaka rešava problem pojedine regije tela. Osim njih, fejslifting tj. zatezanje i podizanje kože lica je jednako važno napomenuti. Fejsliftingom zatežete kožu lica, čela i vrata. Ožiljci se nalaze u kosmatom delu te su tako neprimetni, a u kombinaciji sa različitim filerima ili adipoznim tkivom možete da dodate posebne konture novozategnutom licu i time se prikažete kao vrlo mladolika osoba, sa zategnutim, jedrim i zdravim licem.

Svi znamo koliko je bitno otkloniti masno tkivo iz organizma! Kontaktirajte nas!

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu