Povećanje dojki – sve što ste želeli da znate

povećanje-grudi-samopouzdanje

Povećanje dojki – sve što ste želeli da znate

Sigurno ste barem jednom u životu sebi postavili pitanje da li biste se, i pod kojim uslovima, podvrgli povećanju dojki. Povećanje dojki predstavlja operaciju iz domena estetske hirurgije koja sve više i više dobija na popularnosti i možemo reći da je danas postala jedna od rutinskih zahvata. Ipak, uvek treba biti na oprezu i voditi računa da je zdravlje pacijentkinje na prvom mestu.

Ono što ste oduvek želeli da znate o povećanju dojki:

Zbog čega se žene odlučuju na ovaj zahvat?

Ako vi ne spadate pod žene koje će na prvi mah pristati na povećanje dojki, sigurno se pitate šta je to što može neku ženu naterati da se odluči na ovaj zahvat. Odgovora je mnogo, ali jedan od njih je veoma jednostavan i jedinstven – žene žele da poboljšaju kvalitet svog života. Kvalitet života je nešto što će svaka žena da posmatra drugačije. Za jednu je poboljšanje kada uđe u prodavnicu i kupi haljinu sa velikim dekolteom jer sada ima čime da ga popuni. Za druge su pogledi muškaraca koje pre nisu dobijale. Neke žene to rade samo da bi bile zadovoljne kada se pogledaju u ogledalo, dok je na žalost kod nekih stavljanje implanata jedini način postizanja simetrije nakon masektomije. Sve je to pitanje samopouzdanja a samopouzdanje je često ključ uspeha u životu. Povećanje dojki je samo jedna estetska operacija koja zaista može da učini mnogo za svaku ženu.

Da li je opasno podvrgnuti se totalnoj anesteziji?

Kod većine estetskih operacija, pa tako i kod uvećanja dojki, pacijentkinje se moraju podvrgnuti totalnoj anesteziji. Međutim, razloga za brigu skoro i da nema. Pre zahvata, estetski hirurg će od vas zahtevati sve moguće analize i potvrde kako bi bio siguran da je za vaš organizam situacija anestezije potpuno sigurna.

Da li se nakon povećanja dojki osećaju bolovi?

Kao i posle svake anestezije i operacije, i nakon povećanja grudi vi ćete osećati malu slabost i bolove. Bolovi su zaista kratkotrajni a to koliko oni traju i kojeg su intenziteta najbolje govori činjenica da se već nakon sedam dana od operacije možete vratiti normalnom životu.

Da li se preporučuje povećanje grudi ukoliko planiram da dojim?

Povećanjem grudi se ni na koji način ne utiče na mlečne žlezde, tako da iako niste rađali decu (ili planirate još dece), a nezadovoljni ste veličinom vaših dojki, slobodno se možete podvrgnuti ovom zahvatu. Dojenje će se odvijati kao da nikada niste ni uradili ovaj zahvat.

Koliko dugo traje efekat augmentacije?

Efekat povećanja dojke je trajan. Međutim, usled gravitacije (posebno ukoliko su ugrađeni veći implanti), vremenom može doći do opuštanja dojki. Tada se uvek može uraditi dodatni zahvat podizanja grudi koji će sve vratiti na svoje mesto.

Koju veličinu implanata da odaberem?

Odabir pravilne veličine implanata je subjektivan. U ovoj odluci niste sami jer je uz vas vaš hirurg koji će vam svojim stručnim mišljenjem savetovati kako da se odlučite za idealne proporcije. Faktora je mnogo, ali najvažnije je da konačan rezultat budu lepe i čvrste grudi koje će se savršeno uklopiti uz vašu figuru i izgledati potpuno prirodno.

O čemu moram da vodim računa kada donesem odluku o povećanju dojki?

Ono o čemu morate da vodite računa je svakako da odaberete vrhunskog stručnjaka za ovaj zahvat. Kada pronađete hirurga kom verujete i koji ima savršene reference iza sebe, sve ono o čemu trebate voditi računa preuzeće vaš hirurg na sebe. Vaše zdravlje, operacija i postoperativni proces – to je sve ono o čemu će estetski hirurg da se brine.

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu