Plastična hirurgija za vaše savršenstvo

plasticna-hirurgija

Plastična hirurgija za vaše savršenstvo

Muškarci i žene su kroz vekove radili svašta da bi postigli savršen fizički izgled, od nanošenja opasnih hemikalija na telo do stezanja struka da bi se dobio željeni izgled. Oduvek su ljudi vodili računa o tome kako izgledaju, a naročitu važnost su pridavali tome da ostanu lepi i da zadrže mladalački izgled. Možemo reći da se ovaj način razmišljanja, u vezi lepote i mladalačkog izgleda, sačuvao i do danas.

U današnje vreme nam plastična i estetska hirurgija omogućavaju da korigujemo mane na telu u relativno kratkom roku. Do savršenog izgleda možete doći uz nekoliko najčešćih hirurških zahvata:

Podmlađivanje lica – popularno se još naziva face lifting ili lifting lica. Poznato je da sa vremenom koža gubi svoju elastičnost i mladalačku zategnutost. Da bi joj se vratio nekadašnji sjaj, žene, a neretko i muškarci, se odlučuju za zatezanje kože lica i vrata. Za uklanjanje bora sa lica i vrata koriste se još i fileri, kao i hemijski pilinzi i mikrodermoabrazija.

Operacija nosa (rinoplastika) – je čest hirurški zahvat, najčešće kod mlađih osoba, a podjednako su zainteresovani i muškarci i žene.

Prva operacija nosa se pominje još u Starom Egiptu između 3000. i 2500. godine p.n.e. Od tada pa do danas, tehnike plastične i estetske operacije su uveliko napredovale, pa se sada možete odlučiti koji biste oblik nosa želeli, može se korigovati i njegova dužina, a što je najvažnije mogu se rešiti problemi sa disanjem.

Povećanje dojki – je jedan od najtraženijih hirurških zahvata. Svaka žena želi da izgleda zanosno i da ima lep dekolte, zbog toga se sve više žena odlučuje za povećanje grudi.

Majke znaju da nakon porođaja i nakon gubitka kilograma čak dolazi i do smanjivanja dojki. Augmentacija grudi može jedina da pomogne da se njihov oblik i veličina vrate u prvobitno stanje, slobodno možemo reći čak i bolje nego što su bile. Naravno, uvek treba voditi računa o skladu tela odnosno prirodnom izgledu.

Podizanje grudi – se vrši u nekoliko slučajeva. Jedan od njih je ako su grudi prevelike. Tada one gube svoju elastičnost i tako reći padaju. Tada se najčešće vrši smanjenje i podizanje grudi. Drugi slučaj je kada dojke izgledaju usahlo i suviše opušteno. Tada se najčešće kombinuje podizanje grudi sa njihovim povećanjem.

Povećanje usana – je sve učestaliji zahvat. Uglavnom je ženski deo populacije zainteresovan za ovaj vid korekcije usana. Najbolji kandidati su osobe sa tankim i asimetričnim usnama.

Punije usne su privlačnije i senzualnije, ali i vraćaju veru u lepotu lica na kome se radi povećanje usana. Treba voditi računa o tome da izgled lica i tela imaju harmoničan sklad kako lepota ne bi bila narušena.

Liposukcija – je zahvat kojim se pored uklanjanja viška kilograma vrši i oblikovanje tela. U kombinaciji sa abdominoplastikom može dovesti do savršenog izgleda figure.

Close Menu