fbpx

Otklanjanje masnoće i suvišne kože oko očiju i njihova efikasnost

Terapiju bora oko očiju treba početi sa prvim znacima ovih promena na licu

Primetili ste da vaše oče deluju nekako starije? Čini se da su vam kapci otečeni, oronuli, iz godine u godinu sve teži? Svakim danom kao da vidite poneku novu boru, tamne krugove oko očiju ili ispod bora? Ne, niste pomerili pameću, to samo znači da je došlo vreme za uklanjanje masnoće i suvišne kože oko očiju!

Tačno je da izbegavanje preteranog izlaganja suncu i pravilna nega lica mogu u velikoj meri da ublaže posledice starenja kože. Međutim, ukoliko želite da zaista izgledate mlađe ili ne želite više da podižete obrve da biste bolje videli, vreme je da se konsultujete sa estetskim hirurgom, objavite rat borama i postarate se da uzroci nastanka oronulih kapaka budu trajno uklonjeni.

Zašto bore treba ukloniti na vreme?

Ako se pitate kada treba početi sa tretmanima protiv bora, treba da znate da je uklanjanje bora oko očiju u ranijim stadijumima njihovog nastanka najbolja opcija. Evo i zašto:

  • Što duže čekate da otklonite višak kože oko očiju, to će znaci starenja biti sve uočljiviji.
  • Pravovremena korekcija pomenutog viška doprinosi maloj ali efektnoj promeni koja ne iziskuje drastična odricanja, a pruža vidljive rezultate.
  • Koža sa starenjem gubi kolagen, što se direktno odražava na smanjenu funkciju mišića koji obezbeđuju mladalački izgled regije oko očiju.
  • Ukoliko se odlučite za operaciju bora dok ste mlađi, lakše i brže ćete se zalečiti.
  • Iako savremena estetska hirurgija nudi mogućnosti poboljšanja zarastanja kože i tkiva, koža sa više elastičnih komponenti i kolagena bolje prihvata promenu nego starija koža.

 

Još nekoliko razloga

  • Mišići koji kontrolišu pomeranje očnih kapaka gube snagu sa godinama, pa pod dejstvom gravitacije i opšteg starenja kože može doći i do potpunog izvrtanja donjih očnih kapaka ka spolja (ovo stanje naziva se ektropion). Suprotno tome, entropion je stanje u kome se donji očni kapci uvrću prema unutra (ka oku).
    Ovakvo stanje može da izazove dodatne promene, kao što je gubitak masti oko oka, što dovodi do povlačenja očnih jabučica dublje u lobanju, sa posledičnim ograničavanjem vidnog polja i drugim negativnim efektima.
  • Kod mlađih osoba manja je učestalost zdravstvenih komplikacija, dok starenje sa sobom nose rizike od srčanih oboljenja, visokog krvnog pritiska, holesterola, gubitka elastina i kolagena. Takođe, pojavljuje se i atrofiju mišića, odnosno kože.

Uzimajući u obzir pomenute razloge, rizike i činjenice vezane za proces starenja, nije teško formirati pozitivan stav prema hirurškoj proceduri koja će na efikasno i sistematski ukloniti sve promene koje narušavaju estetske kvalitete lica.

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu