fbpx

Mommy makeover

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO.

Promene koje trudnoća i porođaj ostavi na dojkama, stomaku, zadnjici i vagini mogu se lako ispraviti kombinacijom nekoliko efikasnih estetskih procedura

Šta je to mommy makeover?

Mommy makeover je sveobuhvatni termin koji se odnosi na kombinaciju estetskih procedura konturisanja tela, koje se izvode kako bi se neutralisale fizičke promene nastale u trudnoći. Ova metoda je stekla veliku popularnost u svetu, ali i kod nas, i to najviše zahvaljujući individualnom pristupu svakoj pacijentkinji i svakom njenom problemu ponaosob.

 

Koje operacije mommy makeover uključuje?

Kombinacija hirurških procedura je individualna stvar. Nekada mogu da se urade samo dve od pet intervencija, a nekada će vam estetski hirurg radi postizanja kompletnih rezultata savetovati da uradite svih pet intervencija.

Evo šta sve mommy makeover obuhvata:

  • zatezanje stomaka – abdominoplastika
  • podizanje i povećanje dojki ili smanjenje dojki
  • liposukcija (zadnjica, butine, ruke)
  • brazilsko podizanje i povećanje zadnjice
  • vaginalno podmlađivanje – vaginoplastika

Kako su grudi i abdomen tokom trudnoće najpodložniji promenama, najveći broj majki se opredeljuje upravo za kombinaciju ove dve procedure – podizanje i povećanje dojki. Uvećanje grudi implantatima vraća dojkama izgubljenu punoću, dok se podizanjem dojki definiše njihov oblik. Za novopečene majke koje biju bitku sa prevelikim grudima, koje se ni nakon dojenja nisu smanjile, operacija smanjenja dojki je pravi izbor.

Pored grudi, u trudnoći se najviše menjaju mišići i koža abdomena. Proces teče sporo i postepeno, dok nakon porođaja kože nema vremena da se navikne na novonastali oblik. Abdominoplastika je rešenje ne samo za višak kože i masnih naslaga na stomaku, nego i rešenje za problem strija koje su jedan od najčešćih pratilaca svake trudnoće.

Pacijentkinje se često odlučuju i za liposukciju nekih delova tela, koju često kombinuju sa procedurom podizanja zadnjice, koristeći pritom svoje masti kao prirodni filer u proceduri transfera masti, a neke od pacijentkinja se, u slučaju da im je to potrebno, odlučuju i za vaginalno podmlađivanje – vaginoplastiku.

 

Da li se sve operacije rade istovremeno?

U zavisnosti od kombinacije procedura koje vam je estetski hirurg predložio, zavisi i način njihovog izvođenja. Nekada je moguće ceo mommy makeover izvršiti odjednom, dok je nekada iz bezbednosnih razloga procedure potrebno podeliti na niz sesija.

 

Kako se pripremiti za operaciju?

  • Najmanje dve nedelje pre intervencije ostavite cigarete.
  • Najmanje dve nedelje pre intervencije nemojte uzimati bilo kakve antiinflamatorne ili antikoagulantne lekove (aspirin, vitamin E, razni suplementi).
  • Organizujte svoj raspored nakon intervencije tako da budete slobodni barem dve nedelje, koliko će vam trebati za oporavak.
  • Pripremite članove porodice ili prijatelje na to da će vam njihova pomoć biti potrebna prvih dana nakon intervencije.

 

Kako sama operacija izgleda?

Mommmy makeover kombinacija intervencija varira od pacijentkinje do pacijentkinje i od pojedinačnih postupaka za koje se estetski hirurg opredelio. Prilikom konsultacija, a nakon donošenja odluke o izboru procedura, Prof. dr Milan Jovanović će vam svaku proceduru i njen tok detaljnije objasniti.

 

Šta raditi nakon operacije?

Nakon operacije vam ne preostaje ništa drugo nego da uživate u svom telu i novoj dozi samopouzdanja koju će vam ovaj preobražaj doneti.

Kontaktirajte nas, ako imate bilo kakvih sumnja ili pitanja vezanih za uslugu mommy makeover!

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu