fbpx

Kako se pripremiti za fejs lifting

Planiranje operacije zatezanja lica sprovodi se veoma pažljivo

Odlučili ste se za zatezanje lica, ali ne znate šta sve možete da očekujete od ovog estetskog zahvata? Pogledajte odgovore na najčešća pitanja pacijenata koji su se opredelili za fejs lifting u našoj Klinici za plastičnu i estetsku hirurgiju u Beogradu.

 

Koje analize treba da uradim pre operacije?

Pre zahvata treba obezbediti sledeće: standardne analize krvi i urina, potvrdu o krvnoj grupi sa Rh faktorom, EKG snimak i klinički pregled anesteziologa.

 

Šta ne treba konzumirati pre operacije?

Zabranjena je upotreba aspirina, vitamina E i lekova koji sadrže estrogen.

 

Da li će ožiljci na licu biti vidljivi?

Posle tretmana laserima i hijaluronskim filerima niste imali problema jer neinvazivne metode ulepšavanja ne zahtevaju rezove i za njih se pacijenti mnogo lakše opredeljuju. Kada se pomenu rezovi i ožiljci priča komplikuje i pojavljuje zebnja od ožiljaka koji će ostati vidljivi posle zahvata.

Za ovakvih stranih nema potrebe jer je kože je najčešće sakriven u kosmatom delu glave, prati prirodnu konturu uveta, produžava se iza ušne školjke, da bi se završio u kosmatom delu bočne strane vrata. Koža se ušiva finim atraumatskim koncem, koji se skida nakon sedam dana. Dobar hirurg i pažljivo pozicioniranje garantuju minimalan ožiljak.

 

Da li su rezultati zatezanja lica suviše očigledni?

Nakon dobro urađene operacije zatezanja lica dobićete zdraviji, vedriji i, što je najvažnije, potpuno prirodan izgled. Izgledaćete onako kako ste izgledali pre deset godina. Neprirodno zategnuto lice na kome se ne vide emocije jedino može biti ishod nestručno sprovedenog fejs liftinga. Zato ne brinite, sa nama ste u sigurnim rukama.

 

Da li je oporavak težak i da li moram da ostanem u bolnici?

Jasno je da niko ne voli bolnice, niti boravak u njima smatra naročito zabavnim. Što se zatezanja lica tiče ne treba da brinete, jer ćete već nekoliko sati nakon operacije biti na putu ka kući. Oporavak nije težak, ali ne treba da zaboravite da ste uradili operaciju i da se u skladu sa tim treba i ponašati. Ne treba da se izlažete težim fizičkim naporima i jakom suncu četiri sedmice nakon intervencije. Kosu možete oprati blagim šamponom tri dana nakon zahvata.

 

Da li su rezultati fejs liftinga trajni?

Dugotrajnost efekata fejs liftinga zavisi od nekoliko faktora. Najbitniji je svakako kvalitet kože i potkožnog tkiva, kao i starost pacijenta. Na drugom mestu je izbor adekvatne operativne tehnike i, naravno, stručnog hirurga koji će sprovesti zahvat.

Rezultati su najčešće vidljivi do 10 godina nakon operacije, a postupak zatezanja lica je može da se ponovi najviše tri puta.

Naši pacijenti često pitaju da li mogu kombinovati fejs lifting sa drugim intervencijama. Odgovor je potvrdan: uz lifting lica mogu da se rade procedure kao što su korekcija kapaka i mikrodermoabrazija gornje i donje usne, kako bi se ublažavanjem bore u predelu usana postigao kompletan efekat.

Konačan cilj intervencije je svež i mladalački izgled lica, bez bora i suvišne kože, sa prirodnom mimikom i velika doza zadovoljstva i samopouzdanja koje će vam ovaj tretman doneti.

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu