fbpx

Estetskom hirurgijom do privlačnog abdomena

Ravan stomak bez sala, ožiljaka i strija je san svake žene

I pored mukotrpnog vežbanja, pravilne ishrane i drugih odricanja, ponekad ne uspevamo da dođemo do zategnutog i tvrdog stomaka kakvog želimo. Tada na scenu stupaju estetski hirurg i procedure plastične i estetske hirurgije. Ovaj problem najčešće pogađa žene kojima je potrebno zatezanje stomaka posle porođaja ili osobe koje imaju višak kože nakon značajnog gubitka telesne težine. U obzir se uzimaju i genetske predispozicije, jer često i one same mogu da budu krivac za vaše nezadovoljstvo.

 

Zašto treba voditi računa o izgledu stomaka

Gubitak tonusa trbušnog zida je direktno srazmeran razvučenoj koži nakon porođaja ili prethodnim operacijama nakon kojih je kilaža ponovo povećana. Ovo su samo neki od uzroka zbog kojih stomak ne izgleda privlačno jer postaje mlitav, izbočen, prošaran strijama i oronulim trbušnim mišićima, često sa viškom kože. Definitivno rešenje ovog problema je abdominoplastika, procedura koja se često označava i kao dermolipektomija.

Međutim, kako bi se obezbedili trajni rezultati, idealan kandidat za ovaj estetski zahvat je onaj čija telesna masa ne varira drastično. Kod takvih osoba abdominoplastika daje apsolutno trajne rezultate. Ukoliko se pak previše ugojite, dobri rezultati će brzo nestati.

Estetska hirurgija čini čuda ali nije svemoćna!

Plastičnom i estetskom hirurgijom možete za svega nekoliko sati stići do privlačnog abdomena ali treba napomenuti da ovo nije zamena za bilo koju dijetu ili vežbe već isključivo metoda koja otklanja masno tkivo na abdomenu i zateže preostalu kožu.  Pacijentima se ne preporučuje naporno vežbanje tokom prva tri meseca posle operacije, ali nakon toga vežbanje je apsolutno poželjno jer olakšava održavanje telesne masu i kondicije. Abdominoplastika može biti i rešenje za strije.

 

Promene na stomaku posle zatezanja

Prve promene su vidljive odmah nakon operacije! Koža je u potpunosti zategnuta, stomak više nije mekan već zategnut i dosta čvrst. Takođe, promene na struku su vidljive odmah kao i opšte promene cele siluete tela. Ožiljak je obično smešten u delu donjeg rublja te se maže kremom protiv ožiljaka nakon skidanja konaca. Od pacijenta se očekuje i da nosi kompresivni pojas posle operacije kako bi koža pravilno zarasla.

Abdominoplastika se jedino ne preporučuje maloletnim osobama i ženama koje planiraju trudnoću. Tada se ovaj tretman odlaže na period nakon porođaja. Pročitajte više i o rizicima zatezanja kože stomaka.

Kombinovana hirurgija za još bolje rezultate

Liposukcija u kombinaciji sa zatezanjem stomaka je najbolja kombinacija za vaše telo. Najpre se sprovodi liposukcija abdomena, a koža ispod pupka se odstranjuje procedurama i tehnikama zatezanja kože stomaka. U ovom slučaju postoperativni otok je manji, a manje je nakupljanje tečnosti u rani i samim tim proces zarastanja teče brže. Naime, lipoabdominoplastikom se ubrzava proces oporavka jer se tkivo manje oštećuje i nije potrebno vreme da nervi zarastu, kao što to može da bude slučaj kod „čiste“ abdominoplastike.

 

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu