Estetska hirurgija u misiji lepote

estetska-hirurgija-misija

Estetska hirurgija u misiji lepote

Lepota je jedna od najsubejktivnijih kategorija a danas se na nju stavlja poseban akcenat i prisutna je u svim životnim sferama.

Lepota se posebno naglašava kada je u pitanju ljudsko telo i izgled pa se u tom pravcu i koristi velika energija kako bi se postiglo savršenstvo. Estetska hirurgija je nastala kao ljudska potreba da svoje telo dovede do željenog izgleda i ona obuhvata veliki broj estetskih operacija koje u tome pomažu.

Želja da se poboljša izgled lica i sve na njemu, izgled grudi, stomaka, nogu, da se reguliše količina masnog tkiva i da se drugačije rasporede obline stvorila je glavnu misiju estetske hirurgije a to je: pomoći osobama da budu zadovoljne svojim izgledom i da se osećaju lepe.

Osnovna ideja kojom bi trebao da se vodi svaki vrhunski estetski hirurg jeste to da se svi estetski zahvati izvode samo ukoliko pacijent ispunjava sve zdavstvene preduslove i ako je željena promena u skladu sa sadašnjim izgledom, odnosno ako ne predstavlja ekstrem i lečenje nekih dubljih psihičkih problema.

Veoma često u potrazi za unutrašnjom srećom, osobe se javljaju na estetske operacije i koriste estetsku hirurgiju kao lek. Međutim, svaki stručni estetski hirurg će prepoznati da li je osoba koja mu se konstantno javlja došla opravdano ili je njena želja samo način da se izbori sa nekim dubljim psihičkim problemima.

Ipak, svaki zahvat je opravdan kada on narušava samopouzdanje i svakodnevno funkcionisanje osobe. Čak i najmanji detalj, kao što je kriv ili veliki nos, može da utiče da osoba živi potpuno drugačijim kvalitetom života od onog kakvim bi živeo da je nos samo malo drugačijeg oblika.

Takođe, žene nakon porođaja, mogu potpuno da izgube svoju mladalačku figuru i da je uz svo mukotrpno vežbanje i dijete nikada ne povrate.

Slučajeva je mnogo, ali srećom oni nisu beznadežni jer estetska hirurgija za sve predstavlja rešenje.

Popularizacijom lepote, neke od estetskih operacija su postale i najpoznatije, a to su: lifting ili podmlađivanje licakorekcija kapakauvećanje usanapovećanje dojkiliposukcijazatezanje kože stomaka – abdominoplastika i još mnoge druge.

Close Menu