fbpx

Doktore, hoću da izgledam kao…

Poznate ličnosti vrlo često koriste usluge plastične i estetske hirurgije

Gledajući sve te lepe i zgodne žene ili muškarce na naslovnim stranama časopisa ili na malim i velikim ekranima, verovatno ste i sami poželeli da izgledate baš tako. Razmišljate o određenoj svoti novca koju biste uložili u estetske intervencije koje će učiniti da izgledate kao on ili ona. Istina je, međutim, da nikada nećete biti isti kao tamo neko drugi. Jer, rođeni smo kao jedinstvena i autentična bića sa posebnim genetskim predispozicijama i u tome treba i da uživamo.

 

Zaboravimo idole

Svi ti idoli lepote čiji nos, zadnjicu, grudi ili jagodice želimo, vrlo često žele da izgledaju drugačije, žele neki drugi nos, druge jagodice i sve bi dali baš za vašu kosu ili grudi. Estetska hirurgija nekada može da napravi čuda, ali samo ukoliko se zahtevi pacijenta podudaraju sa njegovim genetskim predispozicijama, i ukoliko ne narušavaju skladan izgled tela, i naravno zdravlje pacijenta. Zato je najbolje da zaboravite na idole i svoje telo i njegove potencijale iskoristite na najbolji mogući način. Najvažnije je realno sagledati mogućnosti pre same intervencije, a onda na njima bazirati zahteve koje postavljate pred estetskog hirurga.

 

Najbolja verzija sebe

Koliko god vi mislili da biste sa jagodicama Anđeline Džoli izgledali bolje, nekada to baš i nije slučaj. Prof. dr Milan Jovanović je tu da vam izađe u susret i učini sve da vaše telo preoblikuje, ukoliko je to moguće, na način na koji vi želite. Ipak, morate znati da i posle intervencije– vi nećete biti osoba na koju želite da ličite, već opet vi, sa manjim ili većim izmenama.

Ono što vam mi savetujemo jeste da iskoristite i istaknete svoje potencijale, a estetske nedostatke rešite na najprihvatljiviji način. Višak masnih ćelija sa određenih regija možete da iskoristite i da učinite da neki drugi deo vašeg tela zablista – to, na primer, omogućuje popularni tretman uvećanja grudi sopstvenim tkivom. Masno tkivo možete da iskoristite za modeliranje i ulepšavanje lica, ispravljanje postojećih asimetrija ili popunjavanje vidljivih udubljenja ili uklanjanje bora pomoću procedure mikrodermoabrazije. Transfer masti se može vršiti i u butine, listove ili zadnjicu. Zadnjicu ćete na ovaj način podići, a listove i butine učiniti jedrijim. Ukoliko iza sebe imate dva porođaja, vaše telo ne može da izgleda poput tela mlade devojke, ali podizanjem grudi u kombinaciji sa uvećanjem grudi silikonima ili smanjenjem grudi – redukcionom mamoplastikom)  ili zatezanjem stomaka vašu figuru možemo vratiti na stadijum pre porođaja. Tu smo da vas posavetujemo kako da iskoristite svoje mane i vrline, kako da iz svog tela izvučete maksimum, i na taj način pronađete svoju najbolju verziju sebe.

 

Pravo vreme za estetsku operaciju?

Ukoliko vam neki estetski problem dugo smeta, utiče na vaše samopouzdanje, čini vas potištenim, depresivnim i bezvoljnim, onda jeste pravo vreme da nam se obratite. Ukoliko se radi o kratkotrajnom nezadovoljstvu izazvanom tuđim mišljenjem ili nekim komentarom koji vam se nije dopao, pustite tu ideju o estetskoj operaciji da odstoji. Više o ovoj temi pročitajte u članku „Kome i kada je estetska hirurgija najpotrebnija?“.

 

Ne postoji univerzalni kalup!

Iako danas mnogi teže tome da izgledaju isto, individualnost i autentičnost su ipak i dalje na ceni. Ne utiskujte svoje telo u neki univerzalni kalup jer je to, sve i da hoćete – nemoguće. Prihvatite svoje telo, kao i sve njegove mogućnosti pre intervencije, a onda dođite u našu kliniku za estetsku hirurgiju da zajedno razmotrimo vaše želje. Ako imate bilo kakvih sumnja ili pitanja, uvek nas možete kontaktirati!

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu