Da li mogu kombinovati fejslifting sa drugim intervencijama?

Da li mogu kombinovati fejslifting sa drugim intervencijama?

Da li mogu kombinovati fejslifting sa drugim intervencijama?

Shvatili ste da je došlo vreme za jednu dozu podmlađivanja, ali ipak ne želite puno vremena da provedete oporavljajući se od raznih intervencije. Onda – iskombinujte više intervencija i uradite ih istovremeno! Prilikom prvih konsultacija estetski hirurg će vas posavetovati koja kombinacija procedura bi bila najbolja za vas.

Fejslifting i podizanje obrva

Radi postizanja što boljeg efekta, lifting lica je nekada poželjno kombinovati sa drugim intervencijama. Kao deo opsežnije intervencije – fejsliftinga, često se radi i procedura zatezanja obrva. Procedurom podizanja obrva akcenat se stavlja na opuštenu kožu, izražene bore na čelu i spuštene obrve. Izrazito duboke bore na čelu licu mogu dati strog, dok spušteno čelo i spuštene obrve licu daju tužan i umoran izgled. Podizanjem obrva lice dobija mlađi, blaži i prijatniji izgled. Ovu proceduru je moguće raditi celom dužinom obrva ili samo podizanje njihovog spoljašnjeg dela. Ukoliko se odlučite za podizanje obrva u kombinaciji sa fejsliftingom, znatno ćete smanjiti period oporavka, a umesto dve operacije, praktično ćete imati jednu.

Fejslifting i korekcija kapaka

Korekcija kapaka ili blefaroplastika je još jedna procedura koju je moguće kombinovati sa procedurom zatezanja lica. Korekcija kapaka spada u najčešće operacije u estetskoj hirurgiji, kako zbog toga što su oči te koje prve odaju znake starenja, tako i zbog toga što se ovom intervencijom postiže potpuno drugačiji izgled lica. Sa godinama koža iznad kapaka počinje da se opušta, a ispod očiju se formiraju kesice, što vašem licu daje umoran izgled. Korekcija kapaka se odnosi na uklanjanje viška kože i masnog tkiva iz područja gornjih i donjih očnih kapaka. Kombinujući blefaroplastiku sa fejs liftingom, možete da postignete i do 10 godina mlađi izgled. Vratite svojim očima, a onda i celom licu, nekadašnji mladalački sjaj.

Fejslifting i presađivanje masnog tkiva

Presađivanje masnog tkiva je jedna od trenutno popularnijih metoda ulepšavanja lica. Njena popularnost je rasla i opadala zbog činjenice da se radi o prirodnom fileru koji se u manjoj ili većoj meri vremenom oko 30% resorbuje. Sama metoda injekcije masnog tkiva je usavršena i bazira se na ubrizgavanju manje količine masti u različite slojeve tkiva, čime se proces resorpcije znatno usporava. Kako bi rezultati fejsliftinga bili kompletni, hirurzi često ovu operaciju kombinuju sa procedurom ulepšavanja lica masnim tkivom, koja se pokazala kao najbolja procedura za konturisanje lica.

Fejslifting i rinoplastika

U slučaju da se za korekciju nosa niste opredelili ranije, sada kada je došlo vreme za zatezanje lica – možete da uradite i korekciju nosa. Rinoplastikom je moguće smanjiti ili povećati nos, promeniti oblik vrha nosa, promeniti ugao između nosa i gornje usne ili suziti raspon nozdrva. Korekcija nosa se često radi i iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog devijacije nosne pregrade koja može da dovede do eventualnih poremećaja disanja.

Fejslifting i korekcija brade

Jedan od prvih i najuočljivijih znakova starenja je gubljenje jasne linije donje vilice, što je najčešće praćeno formiranjem podbratka i gubljenjem granice između donje vilice i vrata. Ovakve promene mogu veoma uticati na skladan i proporcionalan izgled lica. Kako bi ono dobilo idealne proporcije, fejs lifting možete kombinovati i sa genioplastikom, odnosno korekcijom brade. Korekcija brade se često radi kao procedura koja upotpunjuje korekciju nosa, čijom se kombinacijom dobijaju prefinjene crte lica i idealan profil.

Za sva pitanja u vezi usluge liftinga lica kontaktirajte nas, a mi ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti.

Close Menu