fbpx

Abdominoplastika – rešenje za strije

Abdominoplastika kao rešenje za strije

Jedan od čestih estetskih problema koji muči žene su strije. One uglavnom nastaju nakon porođaja, jer se u trudnoći koža širi te ako nije dovoljno elastična ili ako nije tretirana preparatima protiv nastanka strija, ostaju prilično vidljivi tragovi na koži stomaka. Strije nastaju i nakon naglog gubitka kilograma, što je uglavnom praćeno i viškom kože. Ne brinite, postoji rešenje za ove probleme i zove se abdominoplastika (zatezanje stomaka).

Drugi naziv za ovaj zahvat je i dermolipektomija, kojom se uklanja koža koja visi sa stomaka. Ukoliko se strije nalaze na ovom donjem delu stomaka tada je uspeh u njihovom uklanjanju zagarantovan. Poteškoće nastaju kada se strije nalaze u predelu gde ne postoji višak kože. Ipak, strije se upravo i pojavljuju nakon promene obima kože i njenog rastezanja i skupljanja, pa je slučaj da postoji i višak kože veoma čest. Abdominoplastikom se ovakve strije u potpunosti uklanjanju, i one ni u kom obliku više ne ostaju vidljive.

Iako veliki broj farmaceutskih i kozmetičkih kompanija promoviše losione i kreme protiv strija, nemojte nasedati na ove markting poruke ukoliko imate strije koje se već nekoliko godina nalaze na vašem telu. Melemi i kreme mogu da budu prevencija njihove pojave, jer se uz pomoć njih koža vlaži i daje joj se elastičnost. Stare strije ćete prepoznati tako što su bele boje i već se pod dodirom osete kao nepravilnost u glatkoći kože.

Da biste bili spremni na uklanjanje strija i zatezanje stomaka nakon porođaja, potrebno je prvo da odaberete hirurga u koga imate poverenje. On će vas pregledati, detaljno vas uputiti u proceduru koja vas čeka i pružiti savete na osnovu iskustva koje ima.

Poznata je izreka “za lepotu se trpi” pa budite spremni da neko vreme provedete u savijenom položaju noseći steznik. Ne savetuje se naglo ispravljanje kao ni fizičke aktivnosti.

 

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Podelite ovu stranicu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu