tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Zatezanje stomaka


 

Za sve informacije u vezi tretmana, pregleda, operacija i oporavka, stojimo Vam na usluzi.

Neka Vas Vaš izgled čini srećnima - kontaktirajte nas.

 


 

ABDOMINOPLASTIKA - DERMOLIPEKTOMIJA - ZATEZANJE KOŽE STOMAKA

Zahvat abdominoplastike

Abdominoplastika ili dermolipektomija ("zatezanje stomaka") je procedura estetske hirurgije kojom se otklanja višak kože i podkožnog tkiva sa abdomena (takozvani viseći stomak) i zateže kompletna muskulatura abdominalnog zida.

 

„Opušten stomak“ se najčešće javlja kod osoba koji su izgubili veliku količinu kilograma ili žena koje su imale više porođaja. Naravno da nasledni faktor ima velikog značaja.

 

KANDIDATI ZA ZATEZANJE KOŽE STOMAKA

Neke od indikacija koje ukazuju da ste kandidat za abdominoplastiku su višak kože i masnog tkiva na stomaku, opušten i labav stomak, prisutne strije na donjem delu stomaka kao i opušteni i razdvojeni mišići trbušnog zida.

 

PREOPERATIVNA PROCENA

Priprema pacijenta za operaciju zatezanja stomaka počinje obično na prvom pregledu. Saglasnost pacijenta je prvi korak u pripremi pacijenta za abdominoplastiku. Vrlo je važno da se stvori poverenje između pacijenta i doktora. Hirurg obaveštava pacijenta o tome šta će sve biti obuhvaćeno dermolipektomijom, šta će se sve preduzeti da bi se izvela operacija. U toku inicijalnog pregleda hirurg će najverovatnije od vas tražiti da pokažete tačno kakvu bi promenu voleli da uradite na vašem stomaku.

 

Na pregledu ćete dati anamnestičke podatke o bolestima ili operativnim zahvatima koje ste ranije imali, alergije na lekove, dijabetes, hipertenzija, anemija, hronične infekcije. Važno je dati podatke da li uzimate neke lekove kao npr. asprine, estrogene, vitamin C itd. Vrlo je važno da se da kompletna informacija.

 

Pri pregledu koji se vrši u stojećem i ležećem položaju treba utvrditi koliki je višak kože i podkožnog masnog tkiva, stepen labavosti muskulature trbušnog zida, kao i eventualno prisustvo ventralnih kila.

 

ABDOMINOPLASTIKA - OPERATIVNA TEHNIKA

Rez je horizontalan i pruža se u donjem delu stomaka iznad pubičnih dlačica i pruža se bočno prema karličnim kostima. Dužina reza zavisi od stepena opuštenosti i viška kože. Generalno rez je sakriven i ima konture kupaćeg kostima tako da se na plaži nevidi.

 

Ceo komleks koža i podkožno tkivo se ispreparišu sve do mišićne fascije i gore do rebara. Zategnu se abdominalni mišići i uradi njihovo spajanje (plikacija) oblikujući i praveći nove lepe konture tela. Nakon toga se zategne višak kože i podkožnog tkiva sve do iznad pupka koja se odstranjuje. Pravi se novi pupak koji mora da liči na pravi. Nekada je potrebno uraditi i kombinovanu liposukciju. Postavljaju se drenovi koji ostaju nekoliko dana.

 

POSTOPERATIVNI TRETMAN DERMOLIPEKTOMIJE

Pacijent mora da bude u položaju savijenih nogu nekoliko dana kada se i skidaju drenovi. Konci se skidaju oko 14 dana. Nakon operacije zatezanja stomaka nose se posebni steznici koji se nose još mesec dana nakon operacije. Fizički napori se izbegavaju mesec dana nakon dermolipektomije.

 

Dan nakon abdominoplastike pacijent treba da ustaje iz kreveta uz kratku šetnju u savijenom položaju da bi se podstakla cirkulacija krvi. Naprezanje, naglo ispravljanje i fizičke aktivnosti se izbegavaju. Seksualne aktivnosti se izbegavaju najmanje dve nedelje nakon operacije.

 

KOMPLIKACIJE

Komplikacije nakon abdominoplastike su retke, a mogu biti rane i kasne. Od ranih komplikacija su: hematom, infekcija, nekroza oko reza i najčešće se javlja kod pušaća i dijabetičara. Nakon operacije zatezanja kože stomaka može da se akumulira serom ispod kože u donjim partijama abdomena koji nekada može biti prisutan nekoliko meseci nakon operacije. Od kasnih komplikacija je pojava hipertrofičnog ožiljka.

 

 

ZATEZANJE STOMAKA - CENA

Zatezanje stomaka sa rekonstrukcijom mišića (dermolipectomia) - od 3000€

 

Online upitnik:

Za sva pitanja u vezi usluge popunite formular, pošaljite, a mi ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti.


Vaše ime


Vaše prezime (nije obavezno)


Vaša e-mail adresa


Poruka 

Povezane teme: