tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Smanjenje grudi


 

Za sve informacije u vezi tretmana, pregleda, operacija i oporavka, stojimo Vam na usluzi.

Neka Vas Vaš izgled čini srećnima - kontaktirajte nas.

 


 

PODIZANJE I SMANJIVANJE GRUDI

Smanjenje grudiPacijentkinje koje imaju velike, teške i opuštene ili samo opuštene dojke imaju veliko psihofizičko opterećenje. Ovaj problem se rešava hirurški redukcijom i suspenzijom dojki.

 

Podizanje grudi je zahvat estetske hirurgije uz pomoć kog se grudi pozicioniraju na određenu visinu koja predstavlja prirodno stanje dojki pre nego što su postale opuštene. Uglavnom se podizanje i smanjivanje grudi radi zajedno, pošto je veoma česta situacija da su prevelike grudi upravo i razlog njihovog opuštanja.

 

KANDIDATI ZA SMANJIVANJE GRUDI

Kandidatkinje za smanjivanje i podizanje grudi pored jake želje, moraju da imaju i grudi koje su prevelike u odnosu na svoje telo, teške i viseće grudi koje izazivaju bol u predelu vrata i leđa, a zbog svoje težine izazivaju iritaciju kože ispod dojki. Bradavice moraju da budu ispod inframamarne brazde. Pacijentkinje koje imaju manje od 18 godina i koje planiraju da rađaju nisu dobri kandidati za operaciju grudi.

 

PREOPERATIVNA PROCENA

Priprema pacijentkinje za smanjenje ili podizanje grudi počinje obično na prvom pregledu. Saglasnost pacijentkinje je prvi korak u pripremi pacijenta za operaciju. Vrlo je važno da se stvori poverenje između pacijenta i doktora. Hirurg obaveštava pacijenta o tome šta će sve biti obuhvaćeno operacijom, šta će se sve preduzeti da bi se izvela operacija. U toku inicijalnog pregleda hirurg će najverovatnije od vas taržiti da gledate u ogledalo i pokažete tačno kakvu bi promenu voleli da uradite na vašim grudima.

 

Na pregledu ćete dati anamnestičke podatke o bolestima ili operativnim zahvatima koje ste ranije imali, alergije na lekove, dijabetes, hipertenzija, anemija, hronične infekcije. Treba prestati da se puši pre operacije kao I uzimanje Aspirina, vitamina C, i drugih antiinflamatornih lekova. Moraju se dati podaci o eventualnim tumorima ili rađenim biopsijama na dojci ili bližoj porodici. Ukoliko postoji pozitivna porodična anamneza treba uraditi preoperativnu mamografiju dojki. Hirurgu treba dati I podatak i da li vaše grudi menjaju oblik kod smanjivanja ili povećanja vaše težine. Vrlo je važno da se da kompletna informacija.

 

Nakon toga se radi pregled, mereći veličinu i oblik dojki kao i položaj bradavice i areole.

 

OPERATIVNA TEHNIKA

Postoji veliki broj operativnih tehnika, a primenjuju se u zavisnosti od veličine, oblika, želje pacijentkinje i iskustva samog hirurga. Tehnike se dele po različitim kriterijumima, a za pacijentkinju su najvažniji oblik grudi i ožiljci. Što se tiče ožiljaka oni mogu biti samo oko areole, mogu biti vertikalni i u obliku slova T. Ukoliko ptoza nije mnogo izražena postoje I tehnike bez rezova kombinacijom liposukcije i suspenzijom specijalnim koncima ili APTOS nitima. U zavisnosti od vrste tehnike operacija smanjenja grudi traje od 2 do 3 sata i obavlja se u opštoj anesteziji.

 

POSTOPERATIVNI TRETMAN SMANJENJA I PODIZANJA GRUDI

U bolnici se ostaje jednu noć. Dan nakon operacije bićete podstaknuti da ustajete iz kreveta u kratkim intervalima. Naprezanje, dizanje i savijanje moraju se izbegavati. Nakon operacije stavljaju se aspiracioni drenovi koji ostaju nekoliko dana. Nakon 10 do 14 dana skidaju se konci. Postoperativno treba nositi grudnjak a ožiljke koji su u početku crveni tretirati još godinu dana nakon operacije.

 

KOMPLIKACIJE

Komplikacije podizanja i smanjenja grudi su dosta retke a najčešće su hematom, prolazni poremećaj osetljivosti bradavice i kasinije komplikacije vidljivi ožiljci.

 

 

SMANJIVANJE I PODIZANJE GRUDI - CENA

Smanjenje dojki (reductiona mamoplastika i ptoza) - 2500-3000€

 

Online upitnik:

Za sva pitanja u vezi usluge popunite formular, pošaljite, a mi ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti.


Vaše ime


Vaše prezime (nije obavezno)


Vaša e-mail adresa


Poruka 

Povezane teme: