tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Povećanje usana


 

Za sve informacije u vezi tretmana, pregleda, operacija i oporavka, stojimo Vam na usluzi.

Neka Vas Vaš izgled čini srećnima - kontaktirajte nas.

 


 

Povećanje usana filerimaPovećanje usana spada pod zahvat estetske hirurgije uz pomoću kojeg se vrši povećanje volumena usana i eventualna izmena njihovog oblika.
 

Konture, naglašavanje ili korekcija asimetrije usana može se postići pomoću više metoda. Prof. dr M. Jovanović preporučuje povećanje usana filerima. Cilj je dobiti što prirodniji oblik usana. Prof. dr M. Jovanović se drži svog principa: „Da ono što radi izgleda fantastično, a da niko ne prepozna da je nešto rađeno“. Tako da je Prof. dr M. Jovanović apsolutni protivnik prenaglašavanja debljine usana, jer usne time gube prirodan oblik.

 

Na povećanje usana se uglavom odlučuju mlađe osobe koje trenutno nisu zadovoljne volumenom i oblikom, ili starije osobe kod kojih je usled procesa starenja došlo do smanjivanja volumena usana i do atrofije tog područja.


Prilikom donošenja same odluke o povećanju usana, veoma je važno uraditi konsultaciju sa svojim estetskim hirurgom kako bi hirurg imao jasnu sliku o tome kakve rezultate želite da postignete kao i mogućnost ostvarivanja vaših želja. Veoma je važno voditi računa o tome da volumen i oblik usana odgovaraju vašem licu i da se ne postigne efekat veštačkih usana koje će biti predimenzionisane za vaše lice.
 

KANDIDATI ZA UVEĆANJE USANA

Najbolji kandidati za povećanje usana su osobe sa tankim, asimetričnim usnama. Osobe koje najčešće imaju tanku gornju usnu. Ili osobe sa tankim „pušačkim“ borama oko usana.

 

Važno je da se pre samo zahvata utvrdi da je pacijent zdrav i da ispunjava uslove za obavljanje povećanja usana. Osobe koje boluju od herpesa, imaju neke ožiljke u toj regiji, probleme sa vezivnim tkivom i zgrušavanjem krvi, ne predstavljaju odgovarajuće kandidate za sprovođenje ovog zahvata.

 

OPERATIVNA TEHNIKA

Operacija povećanja usana se izvodi u lokalnoj anesteziji u ambulantnim uslovima. Prilikom zahvata povećanja usana se najčešće koriste fileri. Ulepšavanje i modeliranje usana se može uraditi ubrizgavanjem resorptivnim (hijaluronska kiselina) ili neresorptivnim filerima (PMMA), sopstvenim masnim tkivom, delovima fascije, mišića ili dermisa.

 

POSTOPERATIVNI TRETMAN

Oporavak je vrlo brz i traje jedan do dva dana nakon intervencije. Potrebno je stavljati hladne obloge zbog bržeg gubitka otoka.

 

Nakon dve nedelje će efekat povećanja usana biti potpuno vidljiv, jer je to neko okvirno vreme za koje će se preparat raspodeliti i formirati konačan oblik.

 

KOMPLIKACIJE

Vrlo retke i manifestuju se blagim otokom usana, ožiljci su nevidljivi.

 

 

POVEĆANJE USANA - CENA

Ulepšavanje i modeliranje usana (1ml PMMA)(1ml Restylan) - 200-300€

 

Online upitnik:

Za sva pitanja u vezi usluge popunite formular, pošaljite, a mi ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti.


Vaše ime


Vaše prezime (nije obavezno)


Vaša e-mail adresa


Poruka 

Povezane teme: