tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Lifting lica


 

Za sve informacije u vezi tretmana, pregleda, operacija i oporavka, stojimo Vam na usluzi.

Neka Vas Vaš izgled čini srećnima - kontaktirajte nas.

 


 

PODMLAĐIVANJE LICA

Podmlađivanje lica

Lifting lica ili podmlađivanje lica spada u domen estetske hirurgije i podrazumeva podizanje, odnosno zatezanje kože lica i vrata do željene čvrstine i forme

 

Sa godinama dolazi do promena na licu i vratu koje predstavljaju normalan proces starenja. Mnogi autori smatraju da usled mnogih faktora (genskih, dejstva sunčeve svetlosti) dolazi do opuštanja kože na koju dejstvuju sile gravitacije. Na ovom podatku su zasnovane mnoge hirurške tehnike koje su bile zasnovane samo na suspenziji lica, a iz toga je proizišao i sam naziv “Face lifting” što znači lifting lica - podmlađivanje lica.

 

Prof. dr Milan Jovanović je apsolutni protivnik ove teorije a što je u svom doktoratu i dokazao. On smatra da: "PODMLAĐIVANJE LICA TREBA DA BUDE STRATEGIJSKI BALANS IZMEĐU SUSPENZIJE I AUGMENTACIJE" odnosno “DA BEZ AUGMENTACIJE LICA NE MOŽE NIKADA DA SE DOBIJE DOBAR REZULTAT TJ. PODMLAĐIVANJE” Prof. dr Milan Jovanović prilikom podmlađivanja lica koristi zatezanje u više slojeva i u više smerova koristeći tehniku augmentacije dubljih slojeva lica čime dobija mladalačku punoću.

 

 

Proces starenja povezan je uticajem unutrašnjih genetskih faktora kao i sa kumulativnim faktorima spoljne sredine. Ove staračke promene započinju najpre u predelu očnih kapaka i obrva, pa se polako šire prema celom licu i vratu.

 

Postoji više metoda za podmlađivanje kože lica i vrata koje se koriste u plastičnoj hirurgiji ali jedna od najučestalijih i najsigurnijih je face lifting (rhytidectomia) koja ima za cilj zatezanje i podizanje opuštenih tkiva lica i vrata, odklanjanje bora kao i volumetrijsko podmlađivanje lica. Liftingom lica se mogu ponovo uspostaviti prijatne konture na licu i vratu, a koje pacijentu mogu pomoći da izgleda i da se oseća mlađim mnogo više nego što ima godina.

 

Znaci starenja na licu su: 1) u čeonom predelu – paralelne bore; 2) u predelu između obrva tzv. lavlje bore – dve vertikalne i jedna horizontalna bora u predelu korena nosa; 3) obrazni predeo sa nosnim borama i udubljenjima, očnim borama i udubljenjima, predobraznim borama i udubljenjima, mlitavošću kože sa ptozom bočnih strana lica tzv. obešeni obrazi; 4) u prededelu usta – nazolabijalne brazde i male vertikalne bore; 5) predeo oko brade – opuštenost brade i kože donje vilice sa produžetkom bora usana i nosa; 6) vratni predeo sa transverzalnim borama i opuštenošću mišića platizme u obliku traka, kao i pojave podbradka tzv. ćureći vrat itd. Liftingom lica uz kombinaciju drugih pomoćnih procedura (korekcijom kapaka, mikrodermoabrazijom ili liposukcijom) se mogu rešiti svi ovi problemi starenja lica.

 

 

KANDIDATI ZA LIFTING LICA

Najidealniji pacijent za lifting lica je osoba između 45 i 55 godina, normalne težine, čvrstu kožu, dobru koštanu konstrukciju, tanak vrat i dubok cervikomentalni ugao.

 

 

PREOPERATIVNA PROCENA PACIJENTA

Ukoliko se odlučite za operaciju liftinga lica morate prvo da dođete na pregled kod Prof. dr Jovanovića koji će zahtevati da ispred ogledala pokažete kakvu promenu želite na licu i tražiti od vas da otvoreno o svemu diskutujete što se tiče vašeg spoljnog izgleda. Ovo će pomoći da razume vaše želje, da preoperativno analizira vaše lice i da vam ukaže na realistična očekivanja. Razgovor sa Prof. dr Jovanovićem na prvom pregledu će obuhvatiti i kompletnu anamnezu predhodnih operacija i bolesti (ukoliko ih je bilo), lekove koje trenutno uzimate, eventualne alergije. Na osnovu lekarskog pregleda i istorijata zdravstvenog stanja postavlja se dalja indikacija u cilju sprečavanja komplikacija.

 

Nakon ovoga uradiće vam se detaljan pregled, pregledati čelo, koža srednje i donje trećine lica, predeo oko usana i vertikalne bore, nazolabijalni prevoji, zatim tzv. “malarne džepove”, pregledati vrat i donju liniju vilice, pregledati gustinu kose da bi se isplanirali rezovi. Ukoliko se odlučite za operaciju moraćete uraditi laboratorijske analize. Zabranjuje se upotreba aspirina, vitamina E i estrogenih hormona pre operacije. Mnogi hirurzi savetuju i prestanak pušenja dve nedelje pre i nedelju dana posle operacije.

 

 

OPERATIVNA TEHNIKA

Lifting lica se može izvesti u opštoj, a najčešće u lokalnoj anesteziji uz snažnu intravensku sedaciju. Prof. dr Jovanović će na osnovu indikacija koje imate da odabere metodu koja će najbolje rešiti probleme vašeg lica. Generalno (mada ima i drugih varijacija) rez kože je sakriven u kosmatom delu glave, zatim ide ispred ušne školjke sakriven u prirodnoj konturi uva, produžava se oko lobule uva, iza ušne školjke i završava se u kosmatom delu bočne strane vrata. Nakon toga sledi veoma pažljiva preparacija podkožnih tkiva lica i kože, sve do uglova očiju, polovine obraza, nazolabijalne brazde, uglova usana dok se koža vrata odiže skoro do srednje linije. Preparacija mora biti veoma pažljiva da se ne bi povredila neka od grana facijalnog nerva. Kada se preparišu ove strukture sa repozicioniranjem dubokog tkiva lica a višak kože redukuje vratiće se mladalačka kontura vašeg lica. Koža se zatim ušije tankim atraumatskim koncima koji se skidaju nakon sedam dana.

 

 

KOMPLIKACIJE

Mada su komplikacije liftinga lica veoma retke mogu se pojaviti hematom, podlivi, osećaj utrnulosti, nekada hipertrofični ožiljak ili alopecija oko reza u kosmatom delu glave. Pacijent može pomoći da se smanje rizici ukoliko se pridržava saveta i instrukcija hirurga pre i posleoperativno.

 

 

POSTOPERATIVNI TRETMAN

Nakon urađene operacije pacijent posle nekoliko sati može da ide kući ili da eventualno ostane jedan dan u bolnici u zavisnosti od procene. Prvog postoperativnog dana pacijent pokrete glave treba da svede na minimum. Glavu treba da drži nešto uzdignuto pod uglom oko 30 stepeni ležeći malo u izdignutom položaju. Nega kose počinje drugog ili trećeg postoperativnog dana. Dozvoljeno je korišćenje blagog šampona trećeg dana nakon operacije. Kosa se može sušiti fenom umerene temperature. Izbegava se izlaganje suncu mesec dana nakon operacije.

 

Rezultati liftinga lica ako se dobro uradi su fantastični, što nakon postoperativnog oporavka uz make up i novi mladalački izgled lica, pacijentu daje veoma prijatnu i trajnu unutrašnju i spoljašnju sigurnost i svežinu.

 

 

LIFTING LICA - CENA

Podmlađivanje lica "Face lifting" (Rhytidectomia) - 3000-3500€

 

Online upitnik:

Za sva pitanja u vezi usluge popunite formular, pošaljite, a mi ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti.


Vaše ime


Vaše prezime (nije obavezno)


Vaša e-mail adresa


Poruka 

Povezane teme: