tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Hemijski pilinzi


 

Za sve informacije u vezi tretmana, pregleda, operacija i oporavka, stojimo Vam na usluzi.

Neka Vas Vaš izgled čini srećnima - kontaktirajte nas.

 


 

HEMIJSKI PILING LICA

Procedura hemijskog pilinga

Pilinzi su procedure koje se koriste za površinsko ljuštenje kože. Ovi pilinzi se koriste za popravljanje finih linija i bora, glačanje blagih ožiljaka od bubuljica, smanjivanja tamnih mrlja na licu, dajući i vraćajući sjaj vašoj koži. Za hemijski piling možemo reći da je jedna od poznatih metoda estetske hirurgije i da se svrstava u najkorišćenjie tretmane podmlađivanja

 

Hemijski piling se može raditi na licu, vratu, šakama i nogama. U zavisnosti od dubine dele se na površne, srednje duboke i duboke pilinge.

 

Ova vrsta pilinga je najefikasnija kod pacijenata kod kojih se zapaža depigmentacija na koži, sitne fleke usled sunčanja, kod ogrubele i ostarele kože, ožiljaka od akni, finih sitnih bora i sl.


Za postizanje željenog efekta, ponekad će biti potrebno više tretmana hemijskim pilingom. Broj potrebnih tretmana zavisi najviše od starosti kože i od stepena njenog  oštećenja.

 

VRSTE HEMIJSKOG PILINGA LICA

Najčešće se rade dve vrste pilinga lica:

 

Hemijski pilinzi glikolnom kiselinom: u zavisnosti od koncentracije ovi pilinzi mogu biti površni (20% glikolna kiselina) kojim se poboljšava izgled kože, ili srednje duboki (do 70% glikolne kiseline) koje sprovodi samo lekar.

 

Hemijski pilinzi trihlorsirćetnom kiselinom (TCA): Ovo je piling veće jačine koju primenjuju samo lekari. Spada u grupu pilinga srednje dubine, i koristi se za lečenje ožiljaka, finih bora i oštećenja od sunca. Koriste se pilinzi sa 15%, 25% i 35% u zavisnosti od stanja kože.

 

Hemijski piling Fenolom, to je duboki piling lica i koriste ga samo lekari.

 

Posle pilinga koža će biti crvena kao kod opekotina od sunca, ali ipak pacijent će biti sposoban da se vratiti normalnim životnim aktivnostima za nekoliko dana. Ne preporučuje se stavljanje šminke 24-48 sati.

 

U zavisnosti od stanja koje se tretira navedeni pilinzi mogu se kombinovati sa drugim vrstama pilinga ili drugim procedurama, o čemu odlučuje lekar.

 

PROCEDURA I REZULTATI

Piling lica najčešće započinjemo sa snagom od 30% glikolinske kiseline i povećava se postepeno sve do 70%. Lekar će odrediti pravi program za vašu kožu.

 

Kod nekih pacijenata rezultat se dobija posle jednog tretmana. Generalno, serija od tri do šest tretmana su potrebni za optimalan rezultat. Razmaci između tretmana su najmanje od dve do tri nedelje. Rezultati od pilinga su brzo očevidni.

 

Procedura medicinskog pilinga zahteva oko 15-20 minuta.

 

Prof. dr Milan Jovanović biće srećan da prodiskutuje o ovoj proceduri sa vama. Molimo osećajte se slobodnim i pozovite nas i zakažite konsultaciju ili pošaljite vaša pitanja na naš e-mail.

 

 

HEMIJSKI PILING LICA - CENA

Hemijski pilinzi - 300€

 

Online upitnik:

Za sva pitanja u vezi usluge popunite formular, pošaljite, a mi ćemo vam u najkraćem roku odgovoriti.


Vaše ime


Vaše prezime (nije obavezno)


Vaša e-mail adresa


Poruka