tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Zatezanje stomaka nakon porođaja

20.03.2014

Postali ste majka. Doživeli ste najlepše iskustvo na svetu, ali na žalost, ma koliko ovaj događaj bio prelep i pozitivan on će da uzme danak svakom ženskom telu. To je naravno, prirodno i normalno. Priroda ostavlja ožiljke na ženskom telu nakon trudnoće i porođaja. Retko su žene  zaista srećnice, pa već samo nakon nekoliko meseci izgledaju kao da se nisu nikada porodile. Većini ostalih, čak i ukoliko uspeju da skinu višak kilograma, nakon nekog vremena, u mislima se vrti samo jedna stvar - zatezanje stomaka.


Nemojte misliti da ste baš vi ta nesrećna žena koja nema mogućnost da ima stomak kao pre. Istina jeste, prirodnim putem je često potpuno nemoguće ukloniti višak kože i pojavu strija, ali baš zbog toga postoji abdominoplastika, koja će vas učini da izgledate kao nekada…

 

 

Zatezanje stomaka nakon porođaja

 

 

Abdominoplastika može da se radi nakon bilo koje vrste porođaja, bilo da je prirodan ili carski. Predlaže se da žena sačeka oko godinu dana nakon porođaja kako bi skinula višak kilograma, i kako bi se sve došlo na svoje mesto. Nakon godinu dana od porođaja, ukoliko postoji višak kože na stomačnom predelu, te je evidentna pojava strija, ženi se predlaže ovaj zahvat. Ukoliko majka i dalje doji dete, najbolje je sačekati sa zahvatom, jer postoji dosta kontraindikacija koje bi mogle prekinuti dojenje. Korišćenje anestezije, te postoperativnih medikamenata nisu dobri za dojilje, te se njima ne preporučuje abdominoplastika. Ukoliko vam je nakon carskog reza zaostao ružan i zadebljan ožiljak, čak ni o tome ne morate da brinete - i ovo se rešava zahvatom zatezanja stomaka.

 

Ukoliko želite potpuni efekat, vrlo je važno da pre zatezanja stomaka skinete višak kilograma. Abdominoplastika može da se radi i bez toga, ali tada je važno napomenuti da će nakon mršavljenja ponovo da se pojavi višak kože.

Uvedite zdravu ishranu, vežbajte, zategnite mišiće prirodnim putem, te će zatezanje stomaka kod vas da učini potpuno čudo!

 

Takođe, naš predlog bi svakako bio da ovu proceduru primenite tek nakon završetka svih planiranih trudnoća.Povezani članci