tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Zatezanje kože na leđima

20.01.2016

Dermolipektomija leđaIako ne mnogo učestala estetska procedura, zatezanje kože na leđima je i te kako moguće! Posebno se preporučuje u kombinaciji sa liposukcijom, a znaćete i zašto.

Zatezanje kože na leđima je estetski zahvat kojim se koriguje preklapanje kože na leđima (tipično sa strane) na mestima gde stoji pojas brushaltera ali i na drugim mestima na leđima i vratnom delu leđa. Rezultat zatezanja kože na leđima je višeznatan. Odeća će vam bolje stajati, lakše čete je obući, imaćete manje masnih naslaga u telu, povećaćete svoje samopouzdanje i popraviti opštu figurutela. Određene genetske predispozicije mogu da budu pogodne za nastanak lokalizovanih naslaga masti na našem telu, leđa nisu izostavna. Kada se ovo desi, veoma je teško u potpunosti eliminisati ovako nastalu masnoću fizičkim vežbanjem i promenom ishrane. Zbog toga se ova podgrana dermolipektomije razvila, kako bi rešila pomenuti problem.

 

Zatezanje kože na leđima zajedno sa liposukcijom

Preporučuje se odstranjivanje masnog tkiva ispod kože, ovo se radi posebnim instrumentom zvanim kanila. Kanila liči na veću iglu koja se ubada u masnoću ispod kože leđa i njenim pomeranjem razaramo masne ćelije koje se istovremeno isisavaju iz tela. Ova vrsta liposukcije je obično tumescentna liposukcija (minimalno invazivna metoda odstranjivanja masnoće). S obzirom na pomenuto, koristi se samo lokalni anestetik. Ovakva procedura kasnije rezultira bržim oporavkom. Istovremeno se otklanja masnoća sa dorsalnog, lumbalnog i posteriornog dela leđa iz različitih uglova upotrebom kanile. Na ovaj način se istovremeno otklanja masnoća sa cele regije leđa proporcionalno.

Često se upotrebljava i tzv. spatula kanila a istovremeno se oblikuju prirodne konture leđa. Tokom celokupne operacione procedure, hirurg uzima u obzir elastičnost pacijentove kože, proporcije celog tela i na taj način ne samo da će rezultati biti lepi na oko, već i prikladni vašem telu.

 

Dermolipektomija leđa

Nakon liposukcije dolazi dermolipektomija, odnosno odstranjivanje viška kože na leđima. Koža i potkožna tkiva se zatežu, podižu, učvršćuju u željeni položaj i na taj način glavni deo operativne procedure se završava. Nakon toga fokus se stavlja na oporavak i zarastanje. Dermolipektomija nije uvek apsolutno neophodna.

 

Da li ste vi potencijalni pacijent za zatezanje kože leđa?

Zatezanje kože leđa pre svega zavisi od količine viška kože. Ukoliko ste smršali 20-50 kilograma zatezanje kože je i te kako poželjno. Ukoliko se vaš problem ogleda u znatno manjem broju kilograma, liposukcija može da reši problem. U svakom slučaju hirurg će da vam ukaže na dugoročnost rešenja i uvek će predložiti dugotrajnije rešenje. Zatezanje kože na leđima ne treba da rade osobe koje tek planiraju znatno da smršaju, odnosno gojazne osobe. U suprotnom mast može da se vrati, ali što je još gore – koža će se dodatno razvući. Potencijalni kandidat za ovaj estetski zahvat je svako ko je dobrog zdravstvenog stanja (da nema dijabetes, da ne puši itd.) i naravno preduslov je nagomilane količine masnoće na leđima.

 

Vrste masnoće na leđima

● Lumbalna masnoća je masnoća koja je stacionirana odmah iznad trtične (repne) kosti.
● Masnoća u gornjem delu tela (uz vrat)
● Infraskapularna masnoća, nalazi se između ramena i lopatične (skapularne) kosti.
● Posteriorna pomoćna masnoća je masnoća koja je angomilana uz pazuh i uz gornji deo leđa.
● Posteriorna masnoća struka, je asmnoća nagomilana iznad i iza kukova.
● Ukoliko se odlučite na zatezanje kože leđa, imajte na umu i liposukciju jer ćete tako doći do fenomenalnih rezultata!

Za više informacija, slobodno nam se obratite.