tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Šta je to brazilski lift i zašto svi žude za njim, saznajte!

16.04.2017

Brazilski lift ili brazilsko podizanje zadnjice, tj. njena augmentacija predstavlja proceduru koja koristi liposukciju kao metod sakupljanja masnog tkiva iz jedne ili više oblasti (u delu gde masti ima najviše), te injektuje pomenuto tkivo u zadnjicu, kukove itd. sa ciljem lepšeg modeliranja zadnjice. Brazilsko podizanje zadnjice je sve popularnije, posebno kod pacijentkinja nakon porođaja, kada je koža i tkivo zadnjice daleko oronulije nego pre porođaja. Mnoge pacijentkinje se opredeljuju za brazilsko podizanje zadnjice, pre svega jer se u toku augmentacije ne koriste veštačka tkiva kao, na primer, implanti, već isključivo vlastito masno tkivo. Samim tim, telo lakše prihvata promenu.

 

Da li je brazilsko podizanje zadnjice za mene?

Brazilsko podizanje zadnjice zapravo zahteva od kandidatkinje da ima dovoljno masnog tkiva na svom telu, da bi se ono iskoristilo za augmentaciju zadnjice. Idealna kandidatkinja treba da ima višak sala na abdomenu, leđima, butinama i sl. Osim pomenutog, opšte zdravstveno stanje je od velike važnosti. Pacijentkinja nepogodna za ovu hiruršku korekciju jeste ona koja ima probleme sa plućima, srcem ili neurološke probleme. Ukoliko smatrate da nemate dovoljno masnog tkiva za pomenuti postupak, u konsultovanju sa vašim hirurgom bićete verovatno upućeni na dodatnu ishranu koja će vam trenutno nadomestiti traženo tkivo.

 

Dugotrajnost rezultata brazilske augmentacije zadnjice

Rezultati zavise od mnogo faktora. Kada je reč o adipoznom (sopstvenom masnom tkivu), treba naglasiti da neće svo injektovano tkivo ostati na tom mestu. Zapravo, dešava se da vaše telo apsorbuje i do 40% novoubrizganog tkiva. Ostatak tkiva koje „preživi“ ovaj proces ostaje trajno u vašoj zadnjici. Kada se vrši augmentacija zadnjice upotrebom adipoznog tkiva, tada je gotovo neminovno da će pacijentkinja morati da se podvrgne korekciji barem dva puta. Takođe, treba napomenuti da se ove masne ćelije ponašaju kao i već postojeće, nema fluktacije tkiva, ono postaje jedna celina. Na dugotrajnost rezultata direktno utiče i variranje u telesnoj masi, stoga se ne preporučuje naglo gojenje, mršavljenje.

 

Ukoliko se odlučite za augmentaciju zadnjice adipoznim tkivom, bez reza – nećete imati nikakve ožiljke. Postoperativni period traje i do dve nedelje, kada se nose posebni steznjaci. Ne preporučuje se standardno sedenje, već se koriste posebni jastuci koji teret raspodeljuju na kukove i butine.

 

Uostalom, slika govori više od hiljadu reči!