tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Povećanje usana - operativne tehnike

23.06.2014

Ništa nije lepše na ženskom licu kao što su lepe, pune i prirodno oblikovane usne. Na žalost, nemaju sve žene “dar od prirode”, pa se često odlučuju na povećanje usana kako bi dostigle željeni izgled. Iako je sam zahvat povećanja usana učestao, i dalje su mnogi u dilemi prilikom odabira odgovarajuće operativne tehnike. U svakom slučaju, odluka može da bude doneta od strane pacijenata, ali samo uz stručnu konsultaticiju sa svojim hirurgom.

 

Stručnjak u ovoj oblasti - vaš hirurg, može vam ponuditi neke od sledećih operativnih tehnika:

 

 

Povećanje usana

Povećanje usana hijaluronskom kiselinom

Hijaluronska kiselina je prirodna materija koja se može pronaći u vezivnom tkivu ljudske kože i ona čini kožu elastičnom i lepo oblikovanom. Hijaluronska kiselina ima slične efekte kao i kolagen ali efekti koji nastaju sa hijaluronskom kiselinom traju mnogo duže.

Pošto je hijaluronska kiselina u stvari supstanca koja se već nalazi u ljudskom telu, veoma je retka mogućnost “odbacivanja” i “neprihvatanja” prilikom povećanja usana.

 

Povećanje usana neresorptivnim filerima (PMMA fileri)

PMMA fileri (polimetil-metakrilat) sadrže oko 20% sićušnih PMMA mikrokuglica, u kojima je suspendovan 80% pročišćeni kolagen gel. Nakon ubrizgavanja, posle nekoliko meseci, ove “kuglice” se raspadaju i podstiču organizam da počne sa proizvodnjom sopstvenog kolagena ispunjavajući tako prostor ispod kože.

PMMA fileri - aplicirani na ispravan način, donose trajno rešenje, u ovom slučaju - povećanje usana.

 

Povećanje usana ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva ili mišića

Sopstveno masno tkivo ili tkivo mišića je definitivno najbolji materijal za upotrebu povećanja usana, barem što se tiče konkretno nus-pojava. Telo neće odbaciti sopstveno salo ili tkivo, tako da je ovo jedna velika prednost ovakvog zahvata. Međutim, ovu tehniku mora da izvede stručnjak, jer ona vrlo lako može postati neuspešna ukoliko to nije slučaj. Masno tkivo je živo samo onda kada ima stalni dotok krvi, pa hirurg mora da vodi računa o tome.

Takođe, ovaj zahvat podrazumeva i “vađenje” masnog tkiva sa drugog dela tela.

 

U zavisnoti od ličnih zahteva i potreba pacijenata, vaš doktor specijalista će sigurno predložiti najbolju metodu. Pre bilo kakvog zahvata, potrebno je da se informišete šta on podrazumeva kao i kakve su postoperativne procedure.