tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Mommy makeover

27.12.2018

Mommy makeoverŠta je to mommy makeover?

 

Mommy makeover je sveobuhvatni termin koji se odnosi na kombinaciju estetskih procedura konturisanja tela, koje se izvode kako bi se neutralisale fizičke promene nastale u trudnoći. Ova metoda je stekla veliku popularnost u svetu, ali i kod nas, i to najviše zahvaljujući individualnom pristupu svakoj pacijentkinji i svakom njenom problemu ponaosob. 

 

Koje operacije mommy makeover uključuje?

 

Kombinacija hirurških procedura je individualna stvar. Nekada mogu da se urade samo dve od pet intervencija, a nekada će vam estetski hirurg radi postizanja kompletnih rezultata savetovati da uradite svih pet intervencija.

 

Evo šta sve mommy makeover obuhvata:

 

 • zatezanje stomaka
 • podizanje i povećanje dojki ili smanjenje dojki
 • liposukcija (zadnjica, butine, ruke)
 • brazilsko podizanje zadnjice
 • vaginalno podmlađivanje

 

Kako su grudi i abdomen tokom trudnoće najpodložniji promenama, najveći broj majki se opredeljuje upravo za kombinaciju ove dve procedure. Implantati grudima vraćaju izgubljenu punoću, dok se podizanjem dojki definiše njihov oblik. Za novopečene majke koje biju bitku sa prevelikim grudima, koje se ni nakon dojenja nisu smanjile, operacija smanjenja dojki je pravi izbor.

 

Pored grudi, u trudnoći se najviše menjaju mišići i koža abdomena. Proces teče sporo i postepeno, dok nakon porođaja kože nema vremena da se navikne na novonastali oblik. Abdominoplastika je rešenje ne samo za višak kože i masnih naslaga na stomaku, nego i rešenje za problem strija koje su jedan od najčešćih pratilaca svake trudnoće. 

 

Pacijentkinje se često odlučuju i za liposukciju nekih delova tela, koju često kombinuju sa procedurom podizanja zadnjice, koristeći pritom svoje masti kao prirodni filer, a neke od pacijentkinja se, u slučaju da im je to potrebno, odlučuju i za vaginalno podmlađivanje.

 

Da li se sve operacije rade istovremeno?

 

U zavisnosti od kombinacije procedura koje vam je estetski hirurg predložio, zavisi i način njihovog izvođenja. Nekada je moguće ceo mommy makeover izvršiti odjednom, dok je nekada iz bezbednosnih razloga procedure potrebno podeliti na niz sesija.

 

Kako se pripremiti za operaciju?

 

 • Najmanje dve nedelje pre intervencije ostavite cigarete.
 • Najmanje dve nedelje pre intervencije nemojte uzimati bilo kakve antiinflamatorne ili antikoagulantne lekove (aspirin, vitamin E, razni suplementi).
 • Organizujte svoj raspored nakon intervencije tako da budete slobodni barem dve nedelje, koliko će vam trebati za oporavak.
 • Pripremite članove porodice ili prijatelje na to da će vam njihova pomoć biti potrebna prvih dana nakon intervencije.

 

Kako sama operacije izgleda?

 

Mommmy makeover kombinacija intervencija varira od pacijentkinje do pacijentkinje i od pojedinačnih postupaka za koje se estetski hirurg opredelio. Prilikom konsultacija, a nakon donošenja odluke o izboru procedura, Prof. dr Milan Jovanović će vam svaku proceduru i njen tok detaljnije objasniti.

 

Šta raditi nakon operacije?

 

Nakon operacije vam ne preostaje ništa drugo nego da uživate u svom telu i novoj dozi samopouzdanja koju će vam ovaj preobražaj doneti.

 

Kontaktirajte nas, ako imate bilo kakvih sumnja ili pitanja vezanih za uslugu mommy makeover!