tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Liposukcija - san skoro svake žene a možda i muškarca

03.03.2014

Liposukcija - san svake žene koje imaju viška masnih naslaga ili su nezadovoljne raspodelom istih. Skidanje određenog viška “preko noći”, bez iscrpljujućih dijeta i fizičkih aktivnosti - zvuči kao utopija? Zaista i nije baš. Sve što smo napisali upravo i jeste istina, mada treba biti oprezan i razjasniti određene stvari kod same liposukcije.

 

Iako tretman koji deluje trenutno, odnosno, uklanjanje određene količine masnih naslaga hirurškim putem, pacijenti moraju biti svesni, kako to ne može biti trajno rešenje, te da ukoliko ne promene životne navike i ne počnu da se bave fizičkom aktivnošću, nakon određenog vremena  masnoća će se vratiti.

 

 

liposukcija

 

Liposukcija nije zamena vežbanju i zdravoj ishrani, već predstavlja veliku pomoć u početku samog procesa transformacije tela.

 

 

Efekti liposukcije su vidljivi odmah nakon operacije, mada će vam biti potrebno neko vreme da se naviknete na novi oblik svog tela, te da se otoci i modrice povuku.

 

Uglavnom, pacijenti i pacijentkinje koji dolaze na ovaj zahvat, žele da im se ukloni do 5 kg masnih naslaga, što ujedno i predstavalja optimum.

 

 

Da biste se podvrgli zahvatu liposukcije, postoje određeni uslovi koji moraju biti ispunjeni, a to su: pacijent mora da bude punoletan, tretman liposukcije se ne primenjuje na trudnice i dojilje, ukoliko imate ozbiljne zdravstvene probleme niste pogodan kandidat za ovu operaciju. Ukoliko planirate liposukciju, neophodno je da prekinete sa uzimanjem Aspirina, Brufena ili bilo kojeg nesteroidnog antiinflamatornog leka.

 

Kada se utvrdi da ste potpuno zdravi, i da možete da se podvrgnete ovom zahvatu, sa svojim hirurgom obavljate razgovor oko vaših želja i samih mogućnosti liposukcije.

 

 

Kod ženskog pola, liposukcija se najčešće radi u predelu abdomena, zadnjice i nogu, u nekim slučajevima ruku i vrata. Muški deo populacije uglavnom želi da ukloni masne naslage sa predela stomaka.

 

Bilo da ste muškarac ili žena, možete koristiti blagodeti ove vrste medicine i zahvata, te uživati u svojoj novoj figuri koja će se veoma lako uvući u konfekcijski broj koji je manji za 2-3 od sadašnjeg.

 

 

Ipak, naš predlog jeste, da uz odluku o liposukciji, svakako donesete i odluku o menjanju dosadašnjeg načina života, te učinite da sve ovo bude jedna velika prekretnica u shvatanju i prihvatanju sebe kao osobe.