tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Kada vam je zaista potrebna korekcija očnih kapaka

28.04.2014

Kako vreme prolazi sve češće doživljavamo onaj trenutak kada se ujutru pogledamo u ogledalo i pomislimo: “Godine su zaista učinile svoje na mom licu”. Ponekad, slika o tome šta nam vreme čini postaje vidljiva tek kada prelistamo naše fotografije iz mladosti. Bore nam preplave lice, a već nakon 35. godine života facijalni mišići počinju da se opuštaju a samim tim i koža na licu. Prvo što će nam se “olabaviti” su očni kapci.

 

 

Korekcija kapaka za mladalački izgled

Očni kapci ma koliko izgledali nebitni na licu oni itekako daju važnu “crtu” našem pogledu, te su jedan od osnovnih razloga zbog čega stariji ljudi imaju oštriji pogled i gube onu svežinu.

 

Činjenica jeste, da i minimalna korekcija očnih kapaka može da učini čuda vašem pogledu, i svežini.

Oči su ogledalo duše, te kada su u prvom planu na licu, vaš izraz postaje mlađi i veseliji.

 

 

Potrebno je takođe i napomenuti, da se korekcija kapaka ne vrši samo u slučaju starenja, već se i mlađe osobe odlučuju za ovaj zahvat. Otečenost kapaka, višak kože oko očiju i tzv. “jastučići” od kojih izgledate izmoreno i ostarelo su takođe indikacije za ovaj zahvat.

 

Zahvat korekcije očnih kapaka se u većini slučajeva radi zajedno sa upotrebom filera na ostalim kritičnim delovima lica. Zatezanje kože lica, fileri i korekcija kapaka kada se vrše u kompletu mogu kod pacijenata da podmlade celokupan facijalni izgled čak i do deset godina.

 

Ono što je glavna zabluda kod pacijenata jeste da na pomisao o zatezanju kapaka prvo i skoro uvek na šta pomisle jeste podizanje gornjih očnih kapaka. Međutim, moramo da vas razuverimo, jer se skoro jednako često vrši korekcija donjih očnih kapaka. U velikom broju slučajeva čak i zajedno.

 

 

Ukoliko razmišljate da se podvrgnete ovom zahvatu a plaše vas postoperativne komplikacije, onda zaista nemate razloga za strah. Pacijenti se veoma brzo vraćaju normalnom životu već za samo par dana, a eventualni otoci i modrice nestaju za kratko vreme.