tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Kada je potrebno podizanje grudi?

23.05.2014

Ako se osećate nezadovoljno izgledom svojih opuštenih ili prevelikih grudi, onda znajte da je pravo vreme da se podvrgnete podizanju i smanjenju grudi.

 

Zašto kažemo i smanjenju? Najčešće su opuštene grudi prevelike grudi u odnosu na proporciju tela, zbog čega one “padaju” i gube elastičnost, te se tako istežu i stvaraju ženama velike psihofizičke probleme. U pojedinim slučajevima se pored podizanja grudi može vršiti i povećanje grudi, ako su grudi usahle i izgledaju “izduvano”.

 

Kako ćete prepoznati kada trebate podići grudi? Stanite ispred ogledala i pogledajte da li vam se bradavice na dojkama nalaze ispod preklopnog dela tela. Ako je odgovor potvrdan, onda je pravo vreme da posetite plastičnog hirurga.

 

 

Podizanje grudi estetskom operacijom


 

Pored toga što se žena ne oseća lepo i fizički privlačno kada ima opuštene grudi, one mogu da prouzrukuju i druge probleme: iritacija kože ispod dojki, bol u leđima i vratu itd. Mnogobrojni uzroci dovode do nastajanja deformitetat grudi ovog tipa, a najčešće su to porođaj, zatim naglo mršavljenje, genetika, proces starenja znatno utiče na estetski izgled dojki itd. Ovim putem se gubi njihova elastičnost i opada im volumen a to prouzrokuje fizički nepoželjan i neprivlačan izgled.

 

Podizanje grudi je estetsko-rekonstruktivni zahvat koji zahteva da pacijentkinja ispuni nekoliko kriterijuma. Pre svega je potrebna saglasnost pacijentkinje da se vrši sam zahvat podizanja grudi. Žena treba da bude zdrava, mora prestati sa uzimanjem određenih medikamenata, cigareta i potrebno je uraditi mamografiju dojki ako se ustanovi da je bolovala od tumora ili ima utvrđenu porodičnu anamnezu o mogućnosti nastanka ove bolesti. Bitno je naravno da osoba tačno zna šta očekuje, odnosno kakav oblik dojki želi da postigne ovom operacijom. Ukoliko je kandidat ženska osoba mlađa od osamnaest godina ili nije rađala, u tom slučaju se ne savetuje podizanje grudi.

 

Sama operacija traje dva do tri sata, i vrši se u opštoj anasteziji, nakon čega se pacijentkinja u roku od 24h do 48h otpušta iz bolnice. Svo vreme je potrebno nositi grudnjak. Konci se vade nakon dve nedelje ali ožiljci se trebaju tretirati još godinu dana nakon operacije.

 

Osvežen izgled dojki koji je u skladu sa figurom vašeg tela će uticati pozitivno na vas tako da ćete se i psihički i fizički osećati bolje, puni samopouzdanja i želje za životom.