tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Fileri - čarolija za vaše lice

28.04.2014

 

Fileri su fantastična stvar ako želite da vaše lice dobije novi sjaj! Najčešće žene, a neretko i muškarci, maštaju o vraćanju mladalačkog izgleda i većeg volumena kože. Ublažavanje bora postupkom ubrizgavanja filera je svakako metoda koja zaista čini kožu vašeg lica čarobno lepom.

 

 

Fileri - čarolija za vaše lice

 

 

U postupku popunjavanja bora filerima, koža lica i vrata se podmlađuje i osvežava. Fileri se ubrizgavaju na različitu dubinu kože čime se vraća njena punoća i obnavljaju crte vašeg lica. Fileri se najčešće koriste za područje oko očiju, čela, obraza, nosa, vrata i za povećanje usana iako postoji mogućnost primene i na druge delove tela. Drugačije se nazivaju i punjači, jer se u stvari njima popunjavaju bore a efekat je taj da možete izgledati i do 10 godina mlađe. Neki fileri mogu da vam pomognu ne samo u tome da ublaže bore na licu već mogu uticati i na podsticanje stvaranja kolagena.

 

Pored uklanjanja bora na licu, fileri se koriste i da bi se ispravio neki defekat na licu, odnosno moguće je menjati konture lica ukoliko imate manu koja je urođena ili stečena. Popunjavanjem kože filerima ulepšavate vaše lice i telo što može da vam pruži i veće samopouzdanje. Tako imate višestruku korist od ovog tretmana. Postoji više supstanci koje se koriste u ovoj estetskoj metodi a neke od njih su: hijaluronska kiselina, kolagen, silikon, masno tkivo itd. Neke od njih su trajnije dok neke kraće traju, ali u svakom slučaju je preporuka da se obratite stručnom licu (doktoru) sa kojim ćete se dogovoriti šta je najbolje rešenje za vas.

 

Još nekoliko dobrih stvari koje se odnose na ovu proceduru jesu te što sam postupak popunjavanja traje relativno kratko, oporavak je za nekoliko sati a postoperativni tretman ne postoji! Ono što takođe morate znati jeste da se bore ne mogu potpuno ukloniti, što i nije potrebno jer bi u suprotnom vaše lice moglo izgledati kao da je od porculana.