tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Estetska hirurgija u misiji lepote

25.07.2014

Lepota je jedna od najsubejktivnijih kategorija a danas se na nju stavlja poseban akcenat i prisutna je u svim životnim sferama.

 

Lepota se posebno naglašava kada je u pitanju ljudsko telo i izgled pa se u tom pravcu i koristi velika energija kako bi se postiglo savršenstvo. Estetska hirurgija je nastala kao ljudska potreba da svoje telo dovede do željenog izgleda i ona obuhvata veliki broj estetskih operacija koje u tome pomažu.

 

Misija estetske hirurgije

Želja da se poboljša izgled lica i sve na njemu, izgled grudi, stomaka, nogu, da se reguliše količina masnog tkiva i da se drugačije rasporede obline stvorila je glavnu misiju estetske hirurgije a to je: pomoći osobama da budu zadovoljne svojim izgledom i da se osećaju lepe.

 

Osnovna ideja kojom bi trebao da se vodi svaki vrhunski estetski hirurg jeste to da se svi estetski zahvati izvode samo ukoliko pacijent ispunjava sve zdavstvene preduslove i ako je željena promena u skladu sa sadašnjim izgledom, odnosno ako ne predstavlja ekstrem i lečenje nekih dubljih psihičkih problema.

 

Veoma često u potrazi za unutrašnjom srećom, osobe se javljaju na estetske operacije i koriste estetsku hirurgiju kao lek. Međutim, svaki stručni estetski hirurg će prepoznati da li je osoba koja mu se konstantno javlja došla opravdano ili je njena želja samo način da se izbori sa nekim dubljim psihičkim problemima.

 

Ipak, svaki zahvat je opravdan kada on narušava samopouzdanje i svakodnevno funkcionisanje osobe. Čak i najmanji detalj, kao što je kriv ili veliki nos, može da utiče da osoba živi potpuno drugačijim kvalitetom života od onog kakvim bi živeo da je nos samo malo drugačijeg oblika.

 

Takođe, žene nakon porođaja, mogu potpuno da izgube svoju mladalačku figuru i da je uz svo mukotrpno vežbanje i dijete nikada ne povrate.

 

Slučajeva je mnogo, ali srećom oni nisu beznadežni jer estetska hirurgija za sve predstavlja rešenje.

 

Popularizacijom lepote, neke od estetskih operacija su postale i najpoznatije, a to su: lifting ili podmlađivanje lica, korekcija kapaka, uvećanje usana, povećanje dojki, liposukcija, zatezanje kože stomaka - abdominoplastika i još mnoge druge.