tel: (00381) (11) 266 26 50

tel: (00381) (11) 367 42 64
mob: (00381) (63) 397 661
NOVO! Garantujemo kvalitet, sigurnost i diskreciju. IZDVAJAMO: Ovo je jedan od najposećenijih sajtova ove vrste, svakoga meseca samo iz zemalja bivših jugoslovenskih republika ostvarujemo preko 15 000 poseta! SPECIJALNO: Prvih 5 pacijenata koji se jave E-mailom svakog prvog dana u mesecu imaju popust 10%.
 • Zahvaljujem !

  Branka Vasiljevic

  Zelim da napisem par rijeci i da se zahvalim s velikim postovanjem najboljem...

 • Najboljem doktoru i covjeku ,Dr. profesoru Milanu Jovanovicu

  Branka

  Zahvaljujem Vam se ovim putem za sve ,kao i cjelokupnm medecinskom osoblju MSB klinike na...

 • Захвалност Проф. др. Милану Јовановићу

  Milija

  Ја сам особа у поодмаклој животној доби, али са...

 • Pohvale

  Snezana Bajic

  Pre skoro godinu dana, dr Milan Jovanovic mi je uradio operaciju gornjih kapaka I...

 • Recenzija!

  N&P

  Postovani! Ne zelimo da objavljujete nase ime i mail adresu, ali Vam dozvoljavamo da je date...


Klinika za plastičnu hirurgiju, Beograd

Abdominoplastika - rešenje za strije

23.06.2014

Jedan od čestih estetskih problema koji muči žene su strije. One uglavnom nastaju nakon porođaja, jer se u trudnoći koža širi te ako nije dovoljno elastična ili ako nije tretirana preparatima protiv nastanka strija, ostaju prilično vidljivi tragovi na koži stomaka. Strije nastaju i nakon naglog gubitka kilograma, što je uglavnom praćeno i viškom kože. Ne brinite, postoji rešenje za ove probleme i zove se abdominoplastika.

 

Abdominoplastika-rešenje za strije

Drugi naziv za ovaj zahvat je i dermolipektomija, poznatije kao “zatezanje stomaka” , kojim se uklanja koža koja visi sa stomaka. Ukoliko se strije nalaze na ovom donjem delu stomaka tada je uspeh u njihovom uklanjanju zagarantovan. Poteškoće nastaju kada se strije nalaze u predelu gde ne postoji višak kože. Ipak, strije se upravo i pojavljuju nakon promene obima kože i njenog rastezanja i skupljanja, pa je slučaj da postoji i višak kože veoma čest. Abdominoplastikom se ovakve strije u potpunosti uklanjanju, i one ni u kom obliku više ne ostaju vidljive.

 

Iako veliki broj farmaceutskih i kozmetičkih kompanija promoviše losione i kreme protiv strija, nemojte nasedati na ove markting poruke ukoliko imate strije koje se već nekoliko godina nalaze na vašem telu. Melemi i kreme mogu da budu prevencija njihove pojave, jer se uz pomoć njih koža vlaži i daje joj se elastičnost. Stare strije ćete prepoznati tako što su bele boje i već se pod dodirom osete kao nepravilnost u glatkoći kože.

 

Da biste bili spremni na uklanjanje strija i zatezanje stomaka nakon porođaja, potrebno je prvo da odaberete hirurga u koga imate poverenje. On će vas pregledati, detaljno vas uputiti u proceduru koja vas čeka i pružiti savete na osnovu iskustva koje ima.

 

Poznata je izreka “za lepotu se trpi” pa budite spremni da neko vreme provedete u savijenom položaju noseći steznik. Ne savetuje se naglo ispravljanje kao ni fizičke aktivnosti.Povezani članci