Zatezanje stomaka nakon porođaja

abdominoplastika

Zatezanje stomaka nakon porođaja

Postali ste majka. Doživeli ste najlepše iskustvo na svetu, ali na žalost, ma koliko ovaj događaj bio prelep i pozitivan on će da uzme danak svakom ženskom telu. To je naravno, prirodno i normalno. Priroda ostavlja ožiljke na ženskom telu nakon trudnoće i porođaja. Retko su žene  zaista srećnice, pa već samo nakon nekoliko meseci izgledaju kao da se nisu nikada porodile. Većini ostalih, čak i ukoliko uspeju da skinu višak kilograma, nakon nekog vremena, u mislima se vrti samo jedna stvar – zatezanje stomaka.

Nemojte misliti da ste baš vi ta nesrećna žena koja nema mogućnost da ima stomak kao pre. Istina jeste, prirodnim putem je često potpuno nemoguće ukloniti višak kože i pojavu strija, ali baš zbog toga postoji abdominoplastika, koja će vas učini da izgledate kao nekada…

Abdominoplastika može da se radi nakon bilo koje vrste porođaja, bilo da je prirodan ili carski. Predlaže se da žena sačeka oko godinu dana nakon porođaja kako bi skinula višak kilograma, i kako bi se sve došlo na svoje mesto. Nakon godinu dana od porođaja, ukoliko postoji višak kože na stomačnom predelu, te je evidentna pojava strija, ženi se predlaže ovaj zahvat. Ukoliko majka i dalje doji dete, najbolje je sačekati sa zahvatom, jer postoji dosta kontraindikacija koje bi mogle prekinuti dojenje. Korišćenje anestezije, te postoperativnih medikamenata nisu dobri za dojilje, te se njima ne preporučuje abdominoplastika. Ukoliko vam je nakon carskog reza zaostao ružan i zadebljan ožiljak, čak ni o tome ne morate da brinete – i ovo se rešava zahvatom zatezanja stomaka.

Ukoliko želite potpuni efekat, vrlo je važno da pre zatezanja stomaka skinete višak kilograma. Abdominoplastika može da se radi i bez toga, ali tada je važno napomenuti da će nakon mršavljenja ponovo da se pojavi višak kože.

Uvedite zdravu ishranu, vežbajte, zategnite mišiće prirodnim putem, te će zatezanje stomaka kod vas da učini potpuno čudo!

Takođe, naš predlog bi svakako bio da ovu proceduru primenite tek nakon završetka svih planiranih trudnoća.

Close Menu