Uvećanje dojki – najčešća pitanja i odgovori

podizanje-i-uvecanje-dojki-silikonima-300x200

Uvećanje dojki – najčešća pitanja i odgovori

Uvećanje dojki i povećanje usana su dva najtraženija zahvata iz oblasti estetske hirurgije u Srbiji. Neka od pitanja koja su učestala kada je reč o povećanju grudi su:

 

Kome se savetuje uvećanje dojki?

Postoje nekoliko tipova žena kojima se svakako savetuje povećanje dojki:

  • ženama koje imaju više od 22 godine, a veličina grudi nije uspela da im se razvije do odgovarajuće veličine;
  • osobama koje su imale zdravstveni problem sa dojkama (npr. rak dojke) te su zbog njega jedna ili obe dojke morale biti odstranjene;
  • ženama kojima su dojke izgubile volumen i dekolte zbog naglog gubitka kilograma ili trudnoće.

 

Da li se povećanjem grudi utiče i na podizanje grudi?

Povećanjem grudi se može uticati i na podizanje grudi.

Opuštanje grudi, koje se tokom vremena javlja, je rezultat nekoliko faktora: gubitak elastičnosti kože, debljanje, trudnoća, dojenje, pubertet, starenje i slično. Svi ovi faktori utiču na to da se žene ne nalaze u zavidnoj situaciji kada je u pitanju izgled dojki.

Stavljanjem silikonskih implantanata – silikona postiže se efekat povećanja volumena grudi jer oni popunjavaju prazna mesta ispod kože i na taj način se i utiče i na podizanje grudi. Sa većim silikonima je i veći efekat podizanja grudi.

 

Kako traje operacioni tok augmentacije grudi?

Zahvat augmentacije dojki se radi u bolnici pod opštom ili retko kada pod lokalnom anestezijom. Nakon delovanja anastezije, estetski hirurg pravi “džepove” u koje se plasiraju silikoni. Kada se silikoni postave na najbolji mogući način, tako da se postigne simetrija i sklad grudi, hirurg zatvara otvore i iz operacione sale pacijent odlazi u prostoriju na poluintenzivnu negu.

 

Kada se možete vratiti normalnom životu nakon povećanja grudi?

Nakon jednog do dva dana se vrši prvo previjanje i pacijent odlazi kući.

Postoji nekoliko stvari o kojima treba voditi računa još neko vreme ali većina pacijenata se već kroz nedelju dana vrati u svoj normalni tok života. 

Savetuje se ipak da se u narednih nekoliko nedelja pacijent kloni većih napornih fizičkih aktivnosti koje dovode do ubrzanog pulsa i povećanog krvnog pritiska.

Close Menu