Podmlađivanje lica – tajna je u umerenosti

podmlađivanje-lica-prirodno

Podmlađivanje lica – tajna je u umerenosti

Starost je nešto što nas neumitno stiže. Ipak, ne starimo svi jednako, pa se kod nekih osoba već u tridesetim godinama života mogu zapaziti vidljivi znaci starenja. Podmlađivanje lica je jedan od zahvata estetske hirurgije koji uspešno pomaže u otklanjanju znakova starosti. Najidealniji pacijenti za ovaj zahvat su osobe starosti od 45 do 55 godina i koje ispunjavaju sve zdravstvene i tehničke uslove operacije.

Podmlađivanje lica ili lifting lica je zahvat kojim se opuštena koža lica zateže i stvara se efekat mladalačkog tena.Liftingom lica se podiže opušteno tkivo lica i vrata, pa se tako otklanjaju sve vidljive bore.

Kako bismo rekli da je podmlađivanje lica zahvat koji je potpuno uspeo, on u krajnjoj liniji mora dati fantastične rezultate. Pod fantastičnim rezultatima smatra se potpuno prirodan izgled, bez narušavanja osnovne mimike lica kao i bez onog “plastičnog” izgleda. Veoma često se dešava da neki pacijenti imaju želje koje nisu u skladu sa realnošću ali hirurg ne bi smeo da pristane na takve nerealne zahteve. Ipak, dešava se da se takva operacija izvede a da rezultati budu katastrofalni. Osoba tada sigurno ne izgleda bolje, već možemo reći čak lošije nego pre zahvata.

Ključ uspeha u zahvatu podmlađivanja licaleži upravo u umerenosti i kompletnosti. Kako bi se odredio cilj koji se želi postići, veoma su važne konsultacije sa estetskim hirurgom koji će nakon vašeg izražavanja želja objasniti koje su mogućnosti i šta je tačno potrebno uraditi da se podmlađivanjem lica postigne najbolji rezultat.

Za kompletno uklanjanje znakova starenja sa lica, osim liftinga lica, mogu se koristiti i još neke tehnike koje će zajedno dati najbolje rezultate. Korekcija kapaka spada u jedan od tih zahvata, pa se poboljšanjem izgleda kapaka, njihovim zatezanjem i osvežavanjem u kombinaciji sa podmlađivanjem lica, dobija mnogo bolji rezultat. Takođe, tu je i liposukcija, uz pomoć koje se može ukloniti podbradak ili neki drugi deo masnog tkiva a za koji hirurg smatra da narušava konačan izgled lica. Na kraju, jedan od pomoćnih zahvata je svakako i mikrodermoabrazija uz pomoć koje se ten dovodi do savršenstva tako što se uklanjaju najsitnije bore, fleke, ožiljci od akni i sl.

Iako je starost nešto od čega ne možemo pobeći, velika je sreća što nam je moderno vreme donelo estetsku hirurgiju i sve njene draži. Ovako, osim duha, i telo možemo sačuvati da ostane i izgleda što mlađe. Dokle god se vodi računa da je svaki rezultat prirodan izgled, tada će pacijenti sigurno biti prezadovoljni.

Close Menu